Fem gode råd til opbygningen af en ridetur i naturen.

Rytter rider i naturen i solnedgang

I dette indlæg finder du fem gode råd fra HorseJournal til opbygningen af en ridetur i naturen

Ridemulighederne i den danske natur er blevet mindre med årene, men en ridetur i naturen, alternativt en tur for hånd, er noget mange ryttere og heste nyder, hvad enten det er i skov, ved strand eller bare en tur ud i det blå i omegnen af ens opstaldningsted. Nogle ekvipager er klar til at ride ud alene, hvorimod andre finder tryghed og glæde ved at ride sammen. Nogen gange er en skridt tur det helt rigtige og andre gange en mere varieret tur. Her er fem gode råd til opbygningen af en ridetur i naturen.

1. Opvarmning

Start med en grundig opvarmning i skridt, ligesom du vil gøre til en almindelig træning. Det er ikke kun godt for hestens krop at blive godt opvarmet, men det kan også give rytteren en fornemmelse af dagsformen, så og sige. For nogle ekvipager er det at ride ud i naturen peace of cake, hvor det for andre ekvipager måske ikke sker så tit, eller med total ro i maven.

2. Variation af terrænet

Prøv at vælge forskellige typer underlag på rideturen for at udfordre din hest og arbejde med dens balance og smidighed. Skovstier, bakker og åbne marker kan tilføje variation til træningen, nogen vælger også at ligge små strækninger i skridt på hårdt underlag som fx asfalt ind i turen. Variationen i sig selv, kan være med til at styrke hestens led og sener, men alt med måde, da specielt hårdt underlag ligeledes kan være belastende for selvsamme.

3. Galop

Åbne rolige områder eller stier kan udnyttes til at trave eller til nogle gode galopstrækninger. Dette får hestens puls op og er godt til konditionstræning. Hvis hesten er i god kondition, kan galop op ad bakke ligeledes være et godt element på turen.

4. Naturforhindringer

Støder I på små naturlige forhindringer, så som lavthængende grene, smallere passager, eller mindre træstammer som hesten kan skridte over, kan være med til at forbedre hestens opmærksomhed og mod. Hvis du støder på vand, om det er strand, et lille vandløb eller bare en vandpyt, så kan det ligeledes være med til at give din hest mental stimulering. Man behøver ikke at forcere store forhindringer i høj fart, for at give både hest og rytter en udfordring. For nogle ekvipager kan det være nok at kigge på strabadserne eller blot ride gennem/ over en ganske lille forhindring i roligt tempo.

5. Skridt af

Ligesom opvarmningen er vigtig, så er det også vigtigt at slutte rideturen af i skridt. Hesten får pulsen ned og det mindsker ophobningen af mælkesyre i hestens muskler og dermed risikoen for muskelømhed. For dig som rytter er det ligeledes en god måde at slutte en tur af på. Din puls kommer ligeledes ned, og der er mulighed for at tale med dem du rider med.

Ekstra

Husk altid at overvåge din hests tilstand og tilpasse træningen efter dens behov og formåen. Giv den også nok tid til at komme sig efter hårdere træningspas.

Det er ligeledes vigtigt at læse dine omgivelser, når du rider ud i naturen. Der vil ofte være lokale regler du som rytter skal overholde. Der er også andre brugergrupper, som fx. fodgængere og cyklister, der elsker at nyde naturen mange af de samme steder, som os ryttere. Færdes du i trafikken er det også vigtigt at sætte sig ind i færdselsreglerne til hest. Dem vil vi sætte fokus på i et andet blogindlæg

Det var vores fem gode råd til opbygningen af en ridetur i naturen. Har du andre gode råd, så kommenter gerne nedenfor eller skriv til os på [email protected]

Seneste indlæg på HorseJournal Bloggen

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *