Tillid mellem Hest & Rytter

Foto: Privat

Dette er et tilbageblik på, og et uddrag fra, et blogindlæg som Rikke D. Kristensen skrev d. 28. september 2020. Her gjorde hun sig tanker om tillid mellem hest og rytter. Måske kan du genkende nogle af de tanker, som Rikke gjorde sig, måske har du flere eller supplerende elementer. I så fald er du altid velkommen til at dele på HorseJournal. Du kan efter Rikkes indlæg læse mere om hvordan.

Rikke starter: “Hvordan ved du egentlig om ens hest kan lide dig, eller om den overhovedet har tillid og stoler på dig? Stoler du på din hest, måske lidt for meget? Det vil jeg gerne tale om i dette indlæg.”

Hesten kommer og siger “Hej”

“Hvis en hest kan lide dig, kommer den dig for det meste i møde på folden. Når en hest kommer op til dig for at sige “Hej” er dens måde at vise at den kan lide dig.”

“Alle mine heste kommer stort set altid og siger “Hej”, når jeg kommer ud på marken. Især Lukas og Alfred. Alfred elsker at blive nusset og kløet over det hele! Lukas kommer for det meste for at få nulleret ører. Hvilket jeg også tænker er et tegn på at hesten stoler på mig.”

Når hesten slapper af

“Når ens hest står og slapper af, når man er i nærheden. Kan det være et tegn på at den godt kan lide og stoler på en. Når hesten står og slapper af ved ens side. Er det dens måde at fortælle på, at de føler sig trygge sammen med en. Men hvordan ved man at den slapper af ved ens side? Hesten kan f.eks stå og slikke sig om munden eller stå og tygge. De kan også finde på at sænke deres hoved. De kan finde på at sukke eller hvile på et bagben. En hest som stoler på en vil have det fint med at slappe af omkring en.”

“Hvis en hest lader dig komme tæt på dem når de lægger ned. Viser de et klart tegn på at de stoler 100% på dig. Heste som ligger ned er meget sårbare. Så når de lader en komme tæt på mens de ligger ned. Så har de en masse tillid til en og de elsker en.”

“Jeg kan sætte mig ned ved siden af alle mine heste når de ligger ned. Både inde i stalden og ude på marken. Det er virkelig fedt at vide, at de stoler så meget på en!”

Hesten vrinsker

“Heste vrinsker tit efter mennesker de kender. Derfor kommer der nogle gange et lille vrinsk, for at få enten en anden hests opmærksomhed eller vores opmærksomhed. Når en hest vrinsker, når den kan høre eller se en komme, kan det være fordi den er glad for at se en. Når en hest vrinsker, er det deres måde at vise at de holder af en.”

Ej lad lige være….

“Noget gange kan det godt være træls at hesten står og puffer til en. Dog er det ofte forbundet med at hesten viser hengivenhed over for en. Når en hest puffer til en, kan det være det samme som at den giver en et kys eller et kram. Hvis en hest godt kan lide en, puffer de ofte til en for at få ens opmærksomhed. Blide puf kan være en måde at vise kærlighed over for en. Samtidig med at de puffer til en kan de enten give et lille slik eller bruge deres mule samtidig.”

Jeg hviler mit hoved her

“Når en hest hviler sit hoved på en, er det en måde at vise , at den stoler på en. De har det godt omkring en og kan lide en nok til at hvile hovedet på en. Når en hest hviler sit hoved på en, er det også en måde at bonde med en på og vise deres kærlighed for en. Hesten viser at den kan lide at være sammen med en. Det er lidt deres måde at give et kram på.”

Ja, lige der!

“Det med at strigle og klø sin hest er en af de bedste måde at gøre sit bånd stærkere på. Når en hest vælger at klø tilbage, er det fordi den ser en som en ven. I det vilde klør heste også hinanden, ikke kun fordi det føles godt. Men også fordi det er deres måde at vise, at de kan lide hinanden. Hvis ens hest vælger at klø en på skulderen eller hovedet. Er det deres måde at vise, at de kan lide en.”

Når hesten viser respekt

“For heste er respekt en tegn på at de stoler på en. Hvis en hest kan lide en og stoler på en, respektere de også en. En hest som stoler på en, vil se en som en leder. De vil respektere ens personlige rum og det man beder dem om. En hest som godt kan lide en, er også villig gøre hvad man beder den om og følge en. Hvilket og er et tegn på respekt. Nogle heste følger deres ejer rundt. Grunden til at de følger en er, at de stoler på at man vil tage sige af dem og passe på dem. Det er også en måde at vise respekt på.”

Når vi går en tur ned i mosen, følger hestene nogen gange efter. Helt ærligt så er det jo også lidt hyggeligt at følges ad!

Du er da lige tæt nok på

“Når en hest kommer hen til en og trækker vejret lige ud i hovedet på en. Viser de at de respekter og stoler på en. det er det ultimative tegn på respekt og tillid. Heste viser hengivenhed ved stille at puste luft på hinanden gennem deres næser. Når de gør dette er det et tegn på at de ser en som en troværdig ledsager. De vil også gøre det hvis de ser en som en del af sin familie.”

Del dine tanker på HorseJournal

Dette var tankerne, som Rikke gjorde sig tilbage i 2020, sidder du med dine egne tanker omkring emnet, så er du meget velkommen til at dele på HorseJournal. HorseJournal er et blogsite, hvor vi hver uge selv udgiver indlæg på HorseJournal bloggen, men hvor alle der elsker heste og brænder for at dele deres passion, viden og erfaringer med heste, GRATIS kan oprette sin egen profil og starte med at dele allerede i dag.


Læs seneste på HorseJournal

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *