Nu i DK: Spændende helhedskoncept til glæde for heste og deres ejere.

Foto: Privat

Nu i DK: Spændende helhedskoncept til glæde for heste og deres ejere. HorseJournal har talt med Sofie Coomans, som sammen med sin mand Robert Burgmans, netop har etableret sig i Danmark, med et spændende helhedskoncept til glæde for heste og deres ejere.

Solid Erfaring

Sofie fortæller: ”For at imødekomme den store efterspørgsel fra vores skandinaviske kunder, åbner vi nu en ny lokation i Danmark. Vi udvider vores forretning fra Belgien og Holland til Asaa nær Dronninglund, knap 10 minutter fra Motorvej E45 frakørsel Hjallerup.

Vi tilbyder 5-stjernet kvalitetsbehandling til heste og ponyer af alle typer. Et meget stærkt, multidisciplinært og erfarent hold af specialister inden for hestens biomekanik, fysioterapi, osteopati, ortopædisk beslagsmed, genoptræning, sadeltilpasning og meget mere.

Vi har hjulpet adskillige heste og ponyer fra hele Europa, fra de helt små ponyer til verdensmestre og olympiske heste, med komplekse problemstillinger, som almindelige dyrlægeklinikker ikke kunne løse.”

Hjælp – Hvad er der galt?

Sofie er selv rytter og har konkurreret i både dressur og ridebanespringning. Hun er uddannet ”Master of Physical Therapy” til mennesker og heste samt osteopat, og har specialiseret sig i biomekanik. Robert er uddannet beslagsmed og har specialiseret sig i komplekse hovudfordringer. Han laver bl.a. gangartsanalyser og er ligeledes uddannet indenfor biomekanik. Sofie fortæller: ”Vi tilbyder helt almindelige services som check-ups på heste og ponyer samt normalt smedearbejde, men ofte er vi blevet brugt i forbindelse med rehabilitering, og bliver kontaktet af ejere hvis hest ikke fungerer, hvor dyrlægerne ikke kan finde noget i vejen. Vi ser på hele hesten, og hjælper den i balance.”

Holland, Belgien og Sverige – Hvorfor nu Danmark?

Parret har haft praksis i både Holland og Belgien og også i Sverige i en syvårs periode. Sofie forklarer: ”Vi ser store muligheder for at starte en succesfuld hestevirksomhed i Danmark. Belgien er et stort hesteland. Der er rigtig mange konkurrencer. Niveauet er højt, og der er rigtig mange ryttere og heste. Det er ikke unormalt med 400 starter i en springklasse for 5-års. Den store koncentration driver priserne i vejret. Belgien er et godt land, hvis du allerede er etableret på en ejendom, der matcher dine behov. Men det er svært at købe nyt, og at leje en stald er meget dyrt.”

Vi ønskede at udvide vores ejendom, men det viste sig at være umuligt. Belgien er kendt for at være uden regering i lange perioder mellem valgene. Rekorden er over 3 år, i en fireårig valgperiode. Det gør det meget svært fx at få de rette miljøtilladelser. I vores område var der desuden planer om at etablere en National Park, hvilket gjorde det endnu vanskeligere. Faktisk er miljøhensyn en stigende udfordring. Fx så vi at stævner blev aflyst pga. udsigten til for meget trafik med tunge lastbiler til og fra stævnepladsen. Vi har tidligere boet i Sverige, og har mange skandinaviske kunder allerede, så da vi fik mulighed for at købe en ejendom i Danmark, som passede til vores behov, og endda også nabohuset, så vi får mulighed for at huse både vores klienter og deres heste, så slog vi til.”

Fokus på Hestevelfærd – Full-Service Pakke

“I dag søger endnu flere mennesker tværfaglig viden og gode løsninger til deres heste – også forebyggende. Og ikke først når uheldet er ude, eller når de står med en hest, som stadig ikke er frisk, trods et langstrakt udrednings- og behandlingsforløb.” 

Sofie forklarer: ”Vi ønsker ikke udelukkende at være sidste instans, når alt andet er prøvet. Med det øgede fokus på hestevelfærd, ser vi behov for at se på hele hesten inden der opstår skader. Vi ser muligheder i at tilbyde full-service. Et helhedssyn på din hest. Eller fx i forbindelse med køb af en ny hest. Du kan komme her og få et check-up på din hest på alle fronter. Et helhedssyn lige fra tilpasning af trense og sadel, rådgivning om foder, skoning, træning og de forskellige behandlinger som sikrer at du og din hest får en god start sammen.”

HorseJournal siger mange tak for en inspirerende samtale og ønsker Sofie og Robert alt det bedste med deres nye danske eventyr.

Læs seneste på HorseJournal

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *