CELLA TEST – Hvad er det?

Cella Test Jette og Sofie

Foto: Privat

CELLA TEST – Hvad er det? Helt kort – CELLA TEST undersøger hestes sundhed og velvære ved hjælp af hårcelleanalyse. Samme procedure, kan også bruges til både mennesker, hunde og katte. Bag virksomheden står mor/datter duoen Jette Nellemose og Sofie Tolgaard.

“Folk, der arbejder med heste, køber sig gerne fattige i tilskud til deres dyr. Man vil jo det bedste for sine heste, men ofte ender man med at overbehandle dem med de forkerte vitaminer og mineraler. Der kan en håranalyse hjælpe, fordi den viser præcis, hvad hesten har brug for – Genialt system.” siger Jette Nellemose.

Hvad er hårcelle analyse?

Virksomheden CELLA TEST har specialiseret sig i at udføre hårcelletest på heste. En hårcelletest kortlægger din hests sundhedstilstand på en effektiv måde, og giver dig et billede af hvor og hvordan du kan sætte ind, for at forbedre denne.

Hestens hår og celler indeholder mange værdifulde oplysninger. En hårcelletest viser præcist om hesten får det den har brug for, samt hvor der kan sættes ind for at booste immunsystemet, så hesten står endnu stærkere.

“Vores vision er at ligestille hårcelleprøven med blodprøven, eller få hesteejere til at tænke forebyggende og tænke hårcelleprøve før de tænker blodprøve. Vi vil gerne komme i stalden 2 gange om året, så vi på den måde sikrer os, at hesten hele tiden får hvad den har brug for.” fortsætter Jette

Mangeltilstande.

Hvis hesten mangler specifikke vitaminer, mineraler, antioxidanter mv. kan det give symptomer som fx.

 • Træthed
 • Vægtproblemer
 • Manglende muskelsætning
 • Fordøjelsesproblemer
 • Pelsproblemer
 • Tristhed
 • mm.

Hos CELLA TEST kan du få udført en enkel hårcelletest, det er en effektiv måde at måle på, da den giver dig et præcist billede af, hvor ubalancerne stammer fra. Den peger på de faktorer, der er årsag til hestens symptomer, i prioriteret rækkefølge – således kan din hest få den rette hjælp uden unødig smerte og besvær.

Dette kan testen give svar på

En CELLA TEST hårcelletest kan bl.a. give svar på:

 • Hvordan du kan styrke din hestens immunsystem.
 • Hvordan du kan hjælpe din hest med fordøjelsesproblemer.
 • Hvordan du kan øge din hests energiniveau.
 • Hvordan du kan opnå en sund vægtbalance for din hest.
 • Hvordan du kan undgå næringsmangel, som på lang sigt kan føre til forskellige problematikker for hesten

Sådan foregår en CELLA TEST

“Når du har booket tid til test, modtager du et skema på mail, som du skal udfylde. Det kaldes hestens helseprofil. Der afsættes ca. 20 min. til hver hest i stalden, til en simpel og effektiv scanning. Du har i princippet svar efter 20 min., men vi skal have analyseret testen grundigt, og derfor får du først en opringning ca. 2 dage efter, hvor vi gennemgår resultaterne og hjælper dig med at optimere din hests ubalancer, så den kommer i bedre balance og restituere meget hurtigere.” fortæller Jette

“Du vil også modtage en unik foder/optimeringsplan som er tilpasset din hest, som du bør følge nøje for at forbedre dens velbefindende. Vi anbefaler en opfølgende test ca. 4 måneder efter, for at se hvordan optagelsen har været. Testen er inkl. foderplan, en omfattende rapport og 20. min konsultation pr. telefon eller Zoom ca. 2 dage efter testen er foretaget.”

Hårcelletesten udføres af Sofie, Jette eller en af de øvrige 14 testkonsulenter som betjener heste landet over.

Lær mere om Cella Test i videoerne

Se udtalelse fra Per Sandgaard om hesten “Greven”

Se udtalelse fra Dyrlæge Theresa Schumann hvordan vi/hun har hjulpet hendes ældre 24-årig islandske hoppe, hvor blodprøve ikke gav nogen mening, men testen gjorde hende klogere:

Se udtalelse fra Dyrlæge Theresa Schumann om blodprøve/hårcelletest:

Cella Test

Du kan finde priser og mere information på hjemmesiden www.cellatest.com CELLA TEST er også på både Facebook og Instagram. Kontakt Cella Test på mail: [email protected] eller på telefonen

Jette Nellemose / 222 900 82 eller Sofie Tolgaard / 2081 3333

Læs også seneste på HorseJournal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *