Straks Ændring – DRF opdaterer dressurreglementet

Foto: Pexels

Straks Ændring – DRF opdaterer dressurreglementet. Dansk Rideforbund skriver i en nyhed på deres hjemmeside:

Bestyrelsen i DRF nedsatte den 2. juli en række arbejdsgrupper, herunder bl.a. en som skal arbejde med stævnestruktur. Gruppen tog med det samme arbejdshandskerne på, og gennem en hurtig, konkret indsats, har de indstillet nedenstående forslag til en straks-ændring af reglementet. Stævnestruktur-gruppen har bl.a. rådført sig med dressurudvalget i udarbejdelsen af forslaget. Ændringsforslaget er godkendt af bestyrelsen.

Den oprindelige ændring i dressurreglementet med indførsel af A- og B-afdelinger samt udelukkelse fra D-stævner, blev foretaget på baggrund af et meget massivt og tilbagevendende ønske om, at der skulle laves regler for konkurrencedeltagelse for amatører og professionelle for at sikre fair konkurrence. DRF har ikke mulighed for at definere og kontrollere, om en rytter er professionel eller amatør. Der er for mange forskellige, mulige konstellationer, og derfor mente vi, det var mere fair at opdele på baggrund af resultater.

Det er ændringer, som har medført mange meninger, men mange har også forstået intentionen med dette samt vist stor opbakning til det. Med det sagt, så bliver vi også hele tiden klogere, når reglementerne bliver brugt i praksis, og derfor er det til tider nødvendigt med justeringer.

Vi håber, at disse ændringer vil skabe en mere inkluderende og fair konkurrence for alle vores ryttere på samtlige niveauer. Vi opfordrer alle ryttere, klubber og stævnearrangører til at sætte sig ind i de nye regler og forberede sig på de kommende ændringer.

Kilde: DRF

Seneste på HorseJournal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *