Viegård Heste til Nyt Hesteliv

Presssemeddelelse Nyt Hesteliv

Pressemeddelelse I Foto Nyt Hesteliv Instagram

Viegård Heste til Nyt Hesteliv. 30 heste fra Viegård konkursbo er på vej til Nyt Hesteliv sådan skriver Nyt Hesteliv i en pressemeddelelse og på deres Instagram.

Sagen om Viegård Stutteri og John Byrialsen går over i historien. Der er nok ikke mange hestefolk, der ikke kender til denne frygtelige sag om vanrøgtede heste, som der burde have været meget mere fokus på fra myndighedernes side i perioden fra 2018-2023.

I denne periode fik John Byrialsen mange anmeldelser og bøder for mishandling og vanrøgt, hvorfor der burde have været et skærpet opsyn. Den 13. oktober 2023 gik John Byrialsen konkurs både personligt og med hans virksomheder. Fra denne dato overtog kurator ansvaret for boet og skulle afhænde 400 heste, der befandt sig på stutteriet.

Kurator har afhændet en del heste til udlandet. Vi har frikøbt 30 heste og søger nu både økonomisk hjælp og støtte til de mange heste samt gode plejefamilier, så hestene kan få et sidste og blivende hjem.

Det er nyt Hestelivs koncept, at vi ikke videresælger dem, men beholder ejerskabet, så de til enhver tid altid kan komme retur til Nyt Hesteliv, hvis man ikke længere kan beholde dem. På denne måde kan vi følge vores heste ved besøg og glæde os over, at de har det godt hos plejefamilien.

Vi har i lang tid arbejdet på at hjælpe nogle af hestene fra Viegård. Det har taget tid og været en lang og sej proces.

Vores prioritering har været at hjælpe de heste, der vil have mest brug for hjælp. Vi har endelig fået grønt lys fra kurators side til at kunne købe minimumspuljen på 30 heste. Det er blevet til 30 hopper i alderen 12-20 år, hvoraf nogle af dem er drægtige.

Kilde: Nyt Hesteliv

Seneste på HorseJournal

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *