Topheste på Døgnfold

Heste på fold på en smuk grøn græsmark

Foto: Pexels

Det er ikke første gang det blivet italesat, men i forbindelse med Storbritanniens første holdguldmedalje i 11 år, ved det nyligt afholdte EM i dressur, fortæller Carl Hester til Magasinet Horse & Hound om hvorfor nogle af tophestene i hans hestehold i Gloucestershire går på døgnfold det meste af året. Det gælder bl.a. hesten En Vogue, samt Charlotte Dujardins mesterskabs hest Imhotep.

Carl Hester og Charlotte Dujardin forklarer

“Min hest bor ude hele natten, med en anden hest, stort set hele året rundt – indtil der bliver for vådt” siger Charlotte.

Carl Hester anerkender, at det ikke er alle der har mulighed at have deres heste på døgnfold, samt at det ikke er hensigtsmæssigt for alle heste. Indledningsvist forklarer han, hvordan han er opvokset på en ø, hvor hestene havde meget naturlige livsbetingelser, hvorfor det har været naturligt for ham at tage det med videre i sit professionelle virke med hestene. Han slår dog også fast:

Jeg ved, at det ikke passer til alle heste. Valegro kunne ikke bo ude 24 timer i døgnet, fordi han er for tyk og kan lide mad. Men for andre heste som En Vogue og Imhotep, de mere tændte heste, er det en genial måde at holde dem på.

Græs er naturligt

Carl forklarer efterfølgende, at han ser græs som naturligt for en hest, men at han oplever at gæster på ejendommen ofte ikke tror deres egne øjne, når de ser hestene gå sammen på markerne. Han tager dog også ansvar for den risiko, der kan være ved at holde heste sammen på fold, og forklarer:

Det er mig der bor på ejendommen, og det er mig der bekymrer mig når jeg hører de løber “The Grand National” om natten. Så kan jeg hænge ud af vinduet og spekulerer på, om de alle er i ét stykke om morgenen. Men jeg er glad for at de lever sådan.

Carl fortsætter: Vi pålægger ikke alle andre at gøre ligesom os, men de er velkommen til at blive inspireret af hvad det gør for vores heste. For mig er det et naturligt hesteliv, det giver gode resultater. Det passer ikke til alle heste, men for dem hvor det gør, er det vidunderligt.

I en sidebemærkning joker Carl. “Og det er en vidunderlig billig måde at holde udgifterne nede når omkostningerne til hestehold stiger.

Kilde: Horse & Hound

HorseJournal

Hvad tænker du om ovenstående? Hvordan er dit hestehold. Har du heste på døgnfold samtidig med at de somme tider er med ude til konkurrencer over flere dage? Vi fortsætter gerne emnet. Du er velkommen til at sende os en mail på [email protected]. Du kan også skrive en kommentar her under artiklen eller sende en DM på Facebook eller Instagram

Læs seneste på HorseJournal

One thought on “Topheste på Døgnfold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *