Tjek Ind med Nadja Mundberg

Tjek ind med Nadja og Dolly

Tekst og Foto I Mette Halkjær Rasmussen

Jeg besøgte Nadja og Dolly på den idylliske Gammelgaard lidt udenfor Skrive i maj 2023. Solen skinnede, omgivelserne var grønne og rododendron stod i fuldt flor i den store have. Da jeg ankom til ejendommen, var Nadja og Dolly i gang med træningen på deres lækre udendørsbane. Det hele kunne faktisk ikke være meget smukkere.

Fra Instagram og mit forudgående telefoninterview med Nadja, vidste jeg dog at Nadja og hendes familie ikke har været skånet for modgang. Nadja har nemlig en sjælden evne til både at dele ud af sin hesteinteresse, sine mange talenter indenfor bl.a. indretning, blomsterbinding og have, men også de helt svære emner, som et alvorligt brystkræftforløb.

Artiklen blev udgivet i slutningen af december 2023 på HorseJournal. Det er nu ca. en måned siden, og Nadja har til min store glæde sagt ja, til at medvirke i dette tjek ind.

Dolly

Nadja er stadig meget målrettet med hver ridegang, og fortæller: ”Dolly fungerer pt. som aldrig før. Hun er velmuskuleret og glad. Jeg rider dressur to gange om ugen, løsgørende to gange om ugen og skridter en enkelt gang om ugen. Det er den træningsmængde, der passer godt til os.”

Dolly er blevet 16 år, og det var planen at parret skulle have haft deres debut i Intermediare på hjemmebane i Skrive Rideklub. Pga. teknikaliteter mht. de udskrevne klasser og antal starter, blev dette dog udskudt til en anden gang.

”Vi starter MA, og så har jeg fået mulighed for at ride til bedømmelse for en dommer i Prix St. George. Min udfordring kan stadig være at finde min plads på opvarmningen og få tingene fra træningen med ind på banen. Så når det nu blev sådan, er det faktisk en rigtig god mulighed for at blive bedømt uden konkurrencepresset.”

Måske en ny partner

”Vi har to små selskabsponyer og Dolly. Selvom hun kan have mange gode år i sig endnu, er jeg så småt begyndt at kigge efter en ny dressurhest.” Om jeg finder den rigtige inden længe eller først om 2-3 år er ikke det vigtigste, for jeg kan mærke at der er mange overvejelser forbundet med det at købe en ny hest.”

”Jeg er først og fremmest mor og hverken min søn eller min mand deler min interesse for dressur. Derfor tænker jeg meget over det daglige tidsforbrug, og når vi har hestene hjemme, er hele setuppet ekstra vigtigt.”

Nadja fortæller hvordan et langsommeligt efterspil mht. udbedring af skader efter en bygningsbrand, har forsinket planer om ombygning af stalden.

”Der er naturligvis alle de praktiske overvejelser omkring at få endnu en hest i stalden. Rutinerne med dækken af og på og ekstra ture til og fra fold. Det kan hurtigt blive et omstændigt setup, som kan være svært at få en anden til at overtage, hvis vi fx skal på ferie. Der er selvfølgelig også det økonomiske aspekt. Ekstra omkostninger til foder, strøelse, smed, vaccination, tænder mm. og så er der det med i det hele taget at finde en hest, som passer til ønsker og budget. Det er en spændende proces.”

Indtil den helt rigtige hest byder sig, er der fokus på udvikling og på at både Nadja og Dolly har det sjovt.

Læs også Seneste på HorseJournal

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *