Tegn på smerte hos heste

Tegn på smerte hos heste.

Tegn på smerte hos heste. Dyrlæge Sue Dyson, var med via et videoindlæg, i forbindelse med den vellykkede paneldebat, som for nylig blev afholdt af EquiLink.

Sue Dyson, står bag udviklingen af The Ridden Horse Pain Ethogram (RHpE) som kortlægger en række smertemarkører hos heste.

Sue Dyson

Dr. Sue Dyson er en verdenskendt ekspert i hesteortopædi, med fokus på halthed og dårlig præstation hos sportsheste. Hun forelæser internationalt og er kendt både for sit kliniske arbejde og omfattende forskning efter at have publiceret over 350 artikler om halthed og billeddiagnostik i videnskabelige tidsskrifter. Hun har også været medforfatter til adskillige veterinærlærebøger samt trænet og konkurreret på top nationalt niveau i både military og ridebanespringning.

Gennem et seks-faset studie, der strækker sig over tre år, og over 400 heste, udviklede Dr. Sue Dyson og kolleger The Ridden Horse Pain Ethogram (RHpE). Et værktøj til pålideligt at forudsige lavgradig halthed, før tilstanden forværres til decideret halthed og andre tydelige tegn på skader.

The 24 Behaviors of the Ridden Horse in Pain

The 24 Behaviors of the Ridden Horse in Pain er en prisvindende film, der udfordrer den måde, vi ser på “dårlig opførsel” hos heste, og fremmer forestillingen om, at almindelige adfærdsmæssige tegn på ubehag kan tjene som tidlige indikatorer til at løse ortopædiske problemer, før hesten blive halt.

Se filmen her:

Kilde: 24behaviors.org

Læs også seneste på HorseJournal.dk

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *