Skolelærer starter selvstændigt med Stein Equest

Stein Equest unikke nakkestykke

Pressemeddelelse

Kender du det danske brand Stein Equest, som producerer bid, og netop har lanceret en nyskabende serie af trenser? Kvinden bag hedder Lisbeth Stein.

Lisbeth Stein Viser trense og grime fra Stein Equest Serien til Islandske Heste

”Jeg havde problemer med at finde det helt rigtige bid til min hest, og jeg havde efterhånden en samling på over 20 forskellige bid i kælderen.”

Mange af os kender nok til udfordringer med udstyr af forskellig art, men det er de færreste, som selv begynder at udvikle og få produceret det udstyr vi mangler. Det er dog præcis det Lisbeth begav sig ud i, for nu snart 5 år siden.

Baggrund

Lisbeth har altid elsket heste og startede med at ride allerede som barn. ”Jeg var rigtig glad for at gå på rideskole i min barndom, men stoppede med at ride, da jeg flyttede hjemmefra. Senere i mit voksenliv har jeg haft en DV, men den valgte jeg at sælge, da jeg blev skilt fra mine børns far. Min nuværende mand Lars, boede på landet, da vi mødtes. Dengang havde han planer om at dyrke vin på sine marker. Ejendommen ligger naturskønt ved Norsminde, og i mine tanker var stedet perfekt til islandske heste. Jeg foreslog Lars, at vi kunne prøve at tage af sted og se et stævne for islandske heste. Der gik kun en måned fra den dag, så havde vi købt vores første islandske hest.

I dag har vi fire heste. Lars og jeg har hver vores ridehest og så har vi to heste som er pensionerede.

Bid

Tilbage til de 20 bid i kælderen. ”Jeg var rigtig ked af, at jeg ikke kunne finde et bid, som min hest var tilpas med. Jeg gjorde som de fleste nok gør, søgte viden og rådgivning, men uden at finde det jeg ledte efter. Jeg delte min frustration med Lars, og på et tidspunkt foreslog han: ”Hvorfor laver du ikke dine egne bid.” Det var slet ikke i mine tanker, men som Lars sagde. Vi kan jo bare forhøre os, og det gjorde vi. Vi fik kontakt til en producent af kirurgiske instrumenter, som kunne producere nogle prototyper i titanium. Til en start blev det til et 2-delt og et 3-delt bid med helt almindelige runde ringe.

Jeg oplevede at min egen hest blev meget glad og tilpas i munden, og det gjorde at vi gik i gang med en reel produktion, som til en start blev solgt via mund til mund anbefalinger.”

Stein Titanium bid Standbid og Bridonbid til kandar

Fakta om Titanium

Titanium er et meget interessant materiale med mange fordele. Det er ekstremt let, men samtidig et modstandsdygtigt og holdbart materiale. Det er varmeledende og får derfor hurtigt samme temperatur som hestens mund. Overfladen er ekstrem glat og stimulerer hestens spytproduktion. Titanium er ugiftigt og biologisk kompatibelt med væv og knogler, hvilket betyder at det ikke giver anledning overfølsomhed eller irritation. Materialet giver hestene en høj grad af komfort i munden. Selve bid delene er håndsmedet i 100% titanium. Ringe og muffer er udført i kirurgisk stål, som ligeledes bruges i lægeindustrien.

Trenser

De seneste produkter, som Stein Equest har lanceret, er en serie af trenser og grimer.

”I denne proces har jeg ligeledes ønsket at øge hestenes komfort. Jeg har fundet inspiration fra islænderverdenen. Her er trenserne ofte opbygget med to enkle remme i nakken og uden kæberem.” Det blev dog sadlen med de to sadelpuder og kammeret til rygsøjlen, som blev Lisbeths helt store inspiration. Hun fik nemlig ideen til at videreføre dette til nakkestykket på trenserne.

Smuk trense fra Stein Equest

Fakta om Stein Equest Trenserne

  • Trenserne har kileformede puder på hver side af nakkestykket, samt et frirum i midten, som giver fri plads til hestens nakke og man.
  • Indsnit ved ørerne, som ligeledes giver god plads.
  • Neopren i nakkestykkets kilepuder støtter hestens muskler, ledbånd og sener og holder dem varme under arbejdet, hvilket øger fleksibiliteten.
  • Den gode pasform og store frihed i nakken øger hestens komfort.
  • Lækker blød kvalitet.
  • Organisk garvet italiensk skind, uden kemikalier og med fokus på hest og miljø.
  • Trensen findes i størrelserne: Pony, Cob, Full og Xfull

Der har været nogle bump på vejen gennem processen, som har tvunget mig til at tænke ud af boksen, og designe et rigtig godt produkt. Der er virkelig tænkt ned i enhver detalje. Forskellige issues fra første design, er blevet løst til det endelige design, som nu er blevet introduceret på markedet i Danmark.”

Team Stein Equest

”Jeg er selv meget kreativt tænkende, og har altid elsket design. Jeg er jo uddannet lærer, og har derfor ikke haft indblik i produktion, salg, markedsføring ol. Jeg har gennem hele processen haft en rigtig god støtte i Lars. Han er en entreprenant problemsolver, med mange års erfaring som selvstændig erhvervsdrivende. Uden ham havde jeg aldrig haft mod på at starte, og jeg vil heller ikke lægge skjul på, at det kræver noget kapital at gå i gang med produktion af rideudstyr.

Desuden har jeg en god veninde på sidelinjen, som jeg sparrer med. Hun har godt indblik i hvad der efterspørges i storhesteverdenen og med mig indenfor islænderverdenen, har vi suppleret hinanden godt. Vi har virkelig nørdet igennem, og har trygt kunne eksperimenter gennem processen. Desuden har jeg samarbejder med nogle rigtig gode ambassadører, som har afprøvet produkterne og kommet med feedback. Vi har haft mange øjne på fra kompetente folk og mange forskellige hestetyper har prøvet produkterne.”

Teamryttere, behandlere og butikker

Stein Equest sælges dels gennem virksomhedens egen webshop, men også gennem udvalgte forhandlere. ”Jeg værdsætter samarbejdet og sparringen med ejerne i rideudstyrsbutikkerne. De har fingeren på pulsen hos kunderne, og jeg laver meget gerne arrangementer med mine forhandlere. Mine teamryttere og professionelle behandlere er ligeledes en uundværlig del af det større team omkring Stein Equest. Det motiverer mig virkelig, når mine teamryttere fortæller mig at symptomer hos deres heste er blevet bedret eller helt forsvundet. Det har fx været heste som har gået med hovedet på sned, været uens på tøjlen, haft sensitive ører eller spændinger i nakken. Både bid og trenser er blevet testet på heste i alle aldre fra de helt unge til Grand Prix heste.”

Bæredygtighed

”En anden vigtig del af min filosofi omkring Stein Equest har været at have fokus på bæredygtighed. Vores bid laves i stål og titanium, som er biokompatible materialer. Læderprodukterne er lavet i Italiensk skind. Efter min mening kan italienerne noget med skind, som ingen andre kan. Jeg har valg at materialerne er organisk garvede og farvede, hvilket gør at de er mættet rigtig godt, og produkterne er derfor nemme at vedligeholde. Vi bruger tynde bomuldssække til produkterne i stedet for plasticposer, og snoren til lukning af poserne er lavet i genbrugsmaterialer. Det er æskerne til vores bid også. De er lavet af genbrugspap.”

Iværksætteri

Det lå ikke i kortene at Lisbeth skulle blive iværksætter. ”Der er en frihed i at være selvstændig, men nu skal jeg også selv være opsøgende. Det har været en af de største udfordringer. Jeg får et kærligt skub en gang imellem af Lars, men har også haft god glæde af sparring udefra. bl.a. har jeg benyttet med af tiltag som Erhvervshus Midtjylland tilbyder, samt sparret med andre iværksættere i branchen.  

Fremtiden

Stein Equest har flere forhandlere i Danmark, og udlandet har ligeledes ladet høre fra sig. ”Vi har fået mulighed for at komme med til det store stævne Falsterbo i Sverige. Hvilket vi glæder os meget til. Desuden kigger vi lidt mod både Luxemburg og Tyskland.

Skulle du have fået lyst til at kigge nærmere på produkterne fra Stein Equest kan der tages kontakt gennem hjemmesiden steinequest.dk Her vil Lisbeth henvise til nærmeste forhandler eller arrangement, hvor du kan finde sortimentet.

Seneste på HorseJournal

Relaterede indlæg

One thought on “Skolelærer starter selvstændigt med Stein Equest

  1. Det er så inspirerende at læse om Lisbeths historie. Jeg bruger selv et D-rings muffebid fra Steiner. Jeg har brugt det på min gamle vallak, og min 4 års hest er tilredet på det. Og det er bare helt igennem fantastisk kvalitet Jeg ønsker mig inderligt trensen!
    Jeg ønsker inderligt Lisbeth det bedste med sine fantastiske produkter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *