Skarp afstand fra forfærdelig sag om vanrøgt af heste!

Billede fra demonstration mod vandrøgt af heste på Viegård Stutteri i Skals

Demonstration ved Viegård Stutteri Skals Foto: Privat

Hestedanmark tager skarp afstand fra forfærdelig sag om vanrøgt af heste!

D. 29. juni 2023, delte en tidligere medarbejder på et stutteri ved Skals, et Facebook opslag med forfærdelige billeder af udmagrede og syge heste under kummerlige forhold. Her er et uddrag fra opslaget, hvor hestenes forhold beskrives således.

“He has 500 sum horses he owns on 7 different farms with only 5 “employees”. They feed moldy silage to these horses only and don’t clean the stalls. There are horses with open wounds and no vet around in sight. He lets them die and doesn’t help them. I’ll let the pictures say the rest. These are only a few of the ones I have on my phone. I tried my best to help these horses as much as I could. Let’s blow this guy up and get these horses help. These are pictures from March 2023.”

Her er link til det oprindelige opslag på Facebook. Vi advarer om stærke billeder. (Link)

Facebook Gruppe

Opslaget blev hurtigt delt på Facebook, hvor en gruppe blev oprettet. Gruppen har i skrivende stund gruppen knap 12.000 medlemmer. (Link)

Initiativtagerne til gruppen skriver således: Vi har oprettet denne gruppe med henblik på, at vi i fællesskab kan få stoppet den grusomme dyremishandling.

Det er ikke kun på Facebook at folk samles i et forsøg på at gøre noget. Der har også været afholdt flere demonstrationer med stort fremmøde.

Dansk Rideinstruktør Forening (DR-IF)

Den professionelle hestebranche har på sin Facebook Side, annonceret kortegekørsel for professionelle i Skals i dag d. 7. august 2023 kl. 12.00.

Opslaget lyder således:

“Den profesionelle hestebranche tager stærk afstand fra alle former for misrøgt af heste. Det må ganske simpelt ikke finde sted. Mere tydeligt kan det ikke siges. Vi ønsker med dette tiltag at gøre det helt tydeligt, at den profesionelle del af hestebranchen ikke vil acceptere misrøgt af heste.”

Opslaget har mange kommentarer og taknemmeligheden over at den professionelle del af branchen siger fra er tydelig at spore. Her er nogle få af de mange kommentarer.

“Simpelthen et FREMRAGENDE initiativ. TAK”

“Stærkt initiativ og stærkt budskab at sende!! Jeg håber, det giver resultat i forhold til lovgivningen om vanrøgt af dyr!!”

“GLÆDER mig helt vildt til at kunne se og læse om hvordan professionelle i stor stil og samlet flok siger STOP!!” 

Lars Trier Kjøller, som er initiativtager siger i et interview til P4 Midt og Vest at over 60 lastbiler og 100 personer forventes at deltage. Han udtaler “Først og fremmest ønsker vi at tage afstand fra den måde at holde hest på. Det er helt uacceptabelt. Vi håber at få politikerne i tale, så politiet og de rette myndigheder, der skal tage sig af sådanne sager, kan få bedre arbejdsvilkår.” (Link)

Hestens Værn

“Det skriger til himlen, når vi som hestevelfærdsorganisation må sidde med hænderne i skødet og passiv vente, mens vi ved, at der er heste der lider i sager om grov vandrøgt og mishandling.”

Sådan lyder det fra Hestens Værn, der i samarbejde med Dansk Rideinstuktør Forening og med opbakning fra en række foreninger og organisationer ønsker at ændre lovgivningen, så det bliver nemmere at hjælpe dyr i sager om grov vandrøgt og mishandling af dyr.

Arbejdet starter med et borgerforslag.

“Vi er nødt til at gøre noget for at sikre bedre behandling af disse sager. Vi kan ikke bare sidde og vente, og derfor tager vi også alle midler i brug. Borgerforslag, dialog med politikere, og alt hvad vi kan komme i tanke om, som måske kan medvirke til at skabe bedre rammer for dyrevelfærden i fremtiden. Som organisation er vi underlagt at følge loven i disse sager, og når loven ikke fungerer, må vi forsøge at ændre det. Handling taler højere en ord,” Dette udtaler Jule Fjeldborg i pressemeddelelse fra Hestens Værn. (Link)

Hvis du vil støtte kampen for at myndigheder og politi kan behandle grov dyremishandling og vanrøgt mere effektivt kan du underskrive borgerforslaget som du finder her.

HorseJournal

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *