Sara Nordli – Norsk International Dressurrytter og Online Coach – Rådgivning om Kost og Motion

Foto af Sara Nordli

Foto: Sara Nordli

Sara Nordli er en Norsk dressurrytter på Internationalt plan, som er bosiddende i Danmark. Hun er også uddannet Certificeret Træner og Kostvejler. Hun tilbyder sine ydelser online via sin egen hjemmeside, saranordli.no

Gæsteblogger

Sara har sagt ja, til at dele nogle af sine tanker, erfaringer omkring kost som rytter. Dette er i forlængelse af vores tidligere blogindlæg: Sund Mad giver god Energi i Stalden, som kan læses her. (Link)

Sara blev anbefalet af vores blogger Victoria Cramer. Hendes blog kan du følge med på her. (Link)

Om Sara

Jeg hedder Sara Nordli . Jeg er aktiv atlet og konkurrerer internationalt i dressur. For at følge min drøm om at blive den bedste rytter jeg kan blive, er jeg flyttet fra Norge til Danmark. Her træner jeg både mig selv og min vigtigste dansepartner – min hest.

Som idrætsudøver skal du have kendskab til træning og kost, og både træning og ernæring har været en del af mig længe. Fra fritidsaktiviteter som barn, til senere at blive aktiv atlet. Jeg opdagede dog, at jeg også gerne ville hjælpe andre. Dette var en stor del af min motivation til at studere ernæring og blive certificeret personlig træner. At hjælpe andre giver mig motivation, for det gør mig glad at se, hvad små forandringer kan gøre i det store billede. Jeg er opsat på at motivere og gøre træningen sjov, for hvis vi vil have langvarige forandringer, kommer vi ingen vegne uden det her. Med glæde, en lille indsats, progressive fremskridt og et stort ønske hjælper jeg dig med at nå dine mål.

Sund Mad og Væske

Vi ryttere bruger flere timer af vores dage i stalden med hestene. Vi sørger altid for, at hestene får alt, hvad de skal bruge, når de har brug for det. Ingen hesteejer ønsker at lade hesten gå uden mad, men når det kommer til dig selv, er mad og en energigivende diæt let at glemme.

Det er nemt at falde i fælden med ikke at få mad nok. Konsekvenserne er lav energi og dårlig præstation på hesteryg, på konkurrencebanen, selv i skole eller arbejde. Og det behøver ikke at være så kompliceret – holder vi os til sund mad, der er jævnt fordelt over dagen, bliver der gjort meget.

Ikke kun at holde sig til en sund kost er afgørende for at opretholde god energi og ydeevne. Kroppen har også brug for masser af væske. Drikker du for lidt væske, risikerer du træthed, udmattelse og hovedpine.

Kom dårlige vaner til livs

Nu spekulerer du sikkert på, hvad du kan gøre for at undgå at falde i dårlige vaner med mad og drikke. Og det enkle svar er PLANLÆGNING. Ved at planlægge kan du nemmere holde fast i spisevaner, der giver dig god energi, bedre koncentration, bedre restitution og et godt immunforsvar.

Mad i stalden

Hvis du ved, at du skal være længe i stalden, kan en madpakke være løsningen. Holder vi os til grove kornprodukter, fedtfattige mejeriprodukter, magert kød og en hel masse frugt og grønt, er det helt klart det bedste.

Jeg er selv meget glad for at have lidt ekstra frugt og en energibar med, når jeg er i stalden.

Det kan gøres så nemt, og tro mig, med den rigtige kost og rigelig væske kan man føle sig meget mere vågen og klar. Vores nærmeste træningspartner, vores hest, fortjener så meget af os.

Hvis de skal præstere på deres højeste, er der ikke noget, der skal stå i vejen for, at vi ikke kan præstere på deres højeste.

HorseJournal

Sådan slutter Sara sit indlæg. Har du lyst til at følge med hos hende, er hun at finde på Instagram som @sara_nordli Team HorseJournal siger tusind tak til dig Sara for dit input.

Sidder du derude som læser og tænker at du kan bidrage til emnet “Ryttere og Kost” så send os gerne en mail på [email protected] eller send en DM på Instagram eller Facebook.

Det er du ligeledes velkommen til hvis du også kunne tænke dig at medvirke som gæsteblogger på HorseJournal. Vi er altid åbne overfor ideer og gode input. Følg med her på sitet på vores Instagram og på Facebook, så går du ikke glip af noget.

Husk at du også kan oprette din egen blog på vores site, og starte med at dele din passion allerede i dag. Det er helt GRATIS.

Læs også seneste fra HorseJournal

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *