Ridning i Naturen

Foto: Pexels

Ridning i naturen. Vejret er skønt i disse dage, med solskin og lyse aftener. Dejligt indbydende vejr til en ridetur i naturen. Der er mange muligheder for at opleve naturen fra hesteryg i statens skove og naturområder. Inden du begiver dig afsted, kan det dog være en god idé at tjekke op på din rute og reglerne vedr. ridning i naturen.

Desuden er det altid en god idé at være hensynsfulde overfor alle de andre brugere af skovene. Vidste du fx at:

Naturstyrelsen opfordrer andre brugere til ikke at færdes på ridestierne. Det er dog lovligt at færdes til fods og cykel på ridestierne, så ridehastigheden bør tilpasses øvrige brugere og udsynet.

Ridning i naturen

Ridning i Naturstyrelsens skove er som hovedregel gratis. Find en rute på udinaturen.dk – eller rid frit i naturen efter nedenstående regler. 

Regler

  • Du må ride på asfalterede veje, stenlagte veje og grusveje, der er mere end 2,5 meter brede. Det betyder, at du må ride på rigtig mange af skovvejene i statens skove. Du må normalt ride i skridt, trav og tølt.
  • Du må også ride på andre veje, hvor det ifølge skilte og piktogrammer er markeret som tilladt – f.eks. på de mange rideruter anlagt i statens naturområder.
  • Rid i højre side af vejen og gerne i rabatten, så grusvejene bevarer en plan overflade til glæde for blandt andre cyklister og gående. 
  • Du må også ride i skovbunden – dog ikke i områder med nye planter og unge træer.
  • Du må ikke ride på gravhøje og andre fortidsminder eller skovens marker, indhegnede bevoksninger mv.

LÆS MERE OM REGLERNE FOR RIDNING I NATUREN

Kilde: Naturstyrelsen

Seneste på HorseJournal

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *