“No Stirrup November” – Er det stadig en ting?

No Stirrup November

Foto: Pexels

“No Stirrup November” – Er det stadig en ting? “No Stirrups November” handler om at udfordre dig selv, og forbedre dine ride færdigheder og styrke, ved at ride uden stigbøjler i november måned.

Hvis du søger på hashtagget #nostirrupnovemberInstagram er der over 18.300 posts. Ikke alle posts er dog ryttere, som har taget udfordringen op. Blandt de mange der har brugt hashtagget er også ryttere, som poster hvorfor de ikke deltager. Desuden er der opslag om hvad der kan være godt at tage betragtning, hvis man vælger at tage udfordringen op.

I dette indlæg udforsker vi fordele og ulemper for rytteren, ved at ride uden stigbøjler. Gode råd hvis du vælger at tage udfordringen op. Hvordan du viser hensyn til din hest, samt inspiration til hvordan du kan selvtræne, og skåne din hest.

Fordele og ulemper for rytteren

At ride uden stigbøjler ind imellem, kan give flere fordele for rytteren uanset niveau. At deltage i en udfordring som “No Stirrups November” kan hjælpe til at holde fokus og motivation, specielt hvis du laver udfordringen sammen med andre.

+ Forbedret Balance

Når du rider uden stigbøjler finder du din balance på hesten på en anden måde.

+ Øget Styrke

Uden stigbøjler styrker du din krop, både ben, bagdel og “core” vil komme på arbejde.

+ Bedre Føling

Uden stigbøjler er din kontakt med hesten mere direkte, hvilket kan forbedre kommunikationen mellem dig og din hest.

– Ubehag

Ridning uden stigbøjler kan være ubehageligt og endda smertefuldt, især hvis du ikke er vant til det. Alt efter dine ridefærdigheder kan det endda føles en smule skræmmende.

– Overanstrengelse

Start stille og roligt. Hvis du går for hårdt til den første dag, kan du komme til at overanstrenge dig selv.

Gode råd

Når du begynder at ride uden stigbøjler, er der nogle vigtige ting at tage hensyn til, både for dig selv og din hest.

Gradvis Tilvænning

Start langsomt og øg gradvist tiden, du rider uden stigbøjler. Varm op som du plejer med stigbøjler og rid et kortere interval uden, når både du og din hest er gennemvarm.

Målsætning

Sæt realistiske mål. Rom blev ikke bygget på en dag. De fleste ryttere bliver ømme de første gange uden stigbøjler, og hvis du går for hårdt frem, øges sandsynligheden for at du dropper udfordringen, før du egentlig er kommet i gang.

Udstrækning

Hav fokus på din holdning og teknik, så du ikke kommer til at belaste dig selv og hesten unødigt. Det kan være en god ide at strække ud efter træning.

Vis hensyn til din hest

Det er vigtigt at have for øje, at selvom du som rytter, kan styrke din krop og forbedre dine ridefærdigheder ved at ride uden stigbøjler, så må det aldrig være på bekostning af din hest.

Alt hvad du ændrer i din træning mærkes af hesten, og lige så vel som du kan blive øm og overanstrenge dig, hvis du gør for meget, så kan hesten også blive øm. Vær derfor ekstra opmærksom på hestens velbefindende.

Det er specielt godt at være opmærksom på hestens ryg. Har du normalt en wellness rutine, som fx. massage eller forskellige former for terapi, så kan det være en god idé at kombinere “No Stirrup November” med lidt ekstra af dette. Ligesom du kan have glæde af udstrækning, kan de også være en idé at indføre strækøvelser for din hest.

Selvtræning – Sådan skåner du din hest

Er “No Stirrup November” ikke noget for dig, så er her et alternativ. Der kommer mere og mere fokus på rytteren kondition, og for mange ryttere kan det være fordelagtigt at selvtræne ved siden af ridningen. Du kan finde inspiration til “core træning” via dette link.

Vi fortsætter gerne dialogen omkring dette emne. Kan du anbefale gode trænere, som har fokus på selvtræning af ryttere, så hører vi gerne fra dig. Send os en mail til [email protected] eller en besked på Instagram eller Facebook.

God november fra Team HorseJournal

Læs også seneste på HorseJournal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *