Natur- og Hestelejr for børn

Christina Sylvest Plichta med et hold elever fra din Natur- og Hestelejr

Foto: Privat

Natur- og Hestelejr for børn af holdes af Christina Sylvest Plichta, indehaver af Natur- og Hesteterapi i Albertslund

Natur- og Hesteterapi

Christina fortæller: Natur- og hesteterapi er ikke en rideskole, men et terapeutisk sted midt inde i skoven. Her hjælper jeg dagligt mennesker i alle aldre med alt fra sorg, mobning, angst, stress, lavt selvværd og selvtillid etc, til at skabe et mere fredfyldt og meningsfuldt liv.

Jeg bruger naturen og hestene som udgangspunkt for at skabe en tryg og tillidsfuld relation til det menneske jeg står overfor. Jeg har siden 2018 hjulpet et stort antal mennesker til selvudvikling på mange planer, og dermed en bedre livskvalitet.

Om Lejren

Christina fortæller om lejren: Natur- og Hestelejr er en dagslejr for børn og unge i alderen 8 til 18 år. mandag til torsdag i efterårsferien.

Lejren har fokus på nærvær, livsglæde, fællesskab, venskaber og hygge. Den er for alle, uanset eventuelle psykiske og sociale udfordringer. Lejren er også særligt velegnet til usikre og generte børn som har brug for ekstra støtte, omsorg og tryghed.

Det Praktiske

To børn/unge deler en hest eller pony hele ugen, som de skal passe i fællesskab og ride dejlige ture på i skoven. Christina fortsætter:

Alt foregår stille og roligt, så begyndere også kan være med. Dem der gerne vil og kan trave og måske endda galopere, vil selvfølgelig få lov at prøve det.

Foto: Privat

Alle skal føle sig mødt. Det er vigtigt for mig. Jeg husker selv betydningen af at føle mig set og forstået som barn og ung, også uden jeg behøvede at udtrykke mig med ord.

Udover hestene, skal vi sidde om bålet, spise fælles frokost, snakke om den natur der omgiver os, og lære mere om os selv og hinanden i smukke, naturlige og eventyrlige rammer.

Minihold

Hos Natur- og Hesteterapi er nærværet og samspillet mellem hest og menneske, altid i højsædet. Christina fortsætter: Det sidste års tid, har mine mini-ridehold vundet indpas min virksomhed. Holdene er en god start for mange hesteglade børn, unge og voksne som ønsker mere end bare at ride. De vil lære det hele.

Idéen til Natur- og Hestelejr opstod netop ud fra mine mini-hold, da jeg bemærkede og selv huskede, det givende i at være fælles om hestene med ligesindede. Nogle af de største og mest betydningsfulde relationer jeg har haft i mit liv, er opstået gennem min store passion for heste og naturen. slutter Christina.

Øvrige Ressourcer

Natur- og Hestelejr afholdes som skrevet i efterårsferien 2023 og igen i påsken 2024. Du kan finde yderligere information om Natur- og Hesteterapi på hjemmesiden www.naturoghesteterapi.dk

Her finder du bl.a. også en gratis Guidet Meditation der kan bruges til at hjælpe dig til indre ro, lindre din frygt, åbne dit hjerte og se dig selv med nye øjne.

Læs også seneste på HorseJournal

One thought on “Natur- og Hestelejr for børn

  1. Tusinde tak for den fine artikel, jeg er meget taknemmelig og glad❤
    Kh Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *