Når ens hobby bliver til et job

Billede af hesten Joker taget af Juliemaja Fotografi.

Foto: juliemajafotografi.dk

Når ens hobby bliver til et job. Verdens måske fedeste følelse. Sådan indleder Juliemaja, der i dette indlæg fortæller om sin passion for fotografering.

Begyndelsen

“Jeg husker, at jeg fik mit første kamera omkring 2010, da jeg var 14 år gammel. Dengang handlede det om at tage billeder af alt, jeg syntes, der var flot; blomster, havet, planter, solen etc.”

“Der gik noget tid, jeg fik et bedre kamera og begyndte at øve mig på billeder af min hund. Senere opstod interesseren for fotografering af heste.”

“Dengang var billeder med sort baggrund utroligt populære, og sådan nogle ville jeg da også have – men om jeg som studerende havde råd til at få en professionel fotograf ud, det var der ikke tale om. Så jeg tog sagen i egen hånd. Jeg ville lave mine egne billeder. Det startede selvfølgelig med billeder af min egen hest, så staldkammeraters heste og senere blev jeg lige så stille kontaktet af bekendte, der gerne ville have taget nogle billeder.” 

Udviklingen

“Det udviklede sig stille og roligt, og før jeg så mig om, havde jeg taget utallige portrætter for folk, både bekendte og fremmede og tog samtidig afsted til klubstævner for at fotografere.
Det krævede selvfølgelig et endnu bedre kamera, så jeg kunne tilbyde endnu bedre kvalitet. Herefter blev jeg også booket til konfirmationer, både med og uden hest. Jeg har efterhånden været ude til flere konfirmationer om året de sidste tre år.” 

Uddannelse

“I 2020 kom jeg ind på Mediegrafiker-uddannelsen, som helt sikkert har givet mig et skub i den rigtige retning, og det var samtidig her interessen for video opstod, og det er noget jeg stadig eksperimenterer med og dygtiggør mig i.”


“Min første læreplads var ved en fotohandler og her lærte jeg utrolig meget; alt om de forskellige tekniker på kameraet, belysning og ikke mindst finesser i Photoshop. Det gav mig selvfølgelig endnu mere blod på tanden.”

Glæden

“Det jeg elsker allermest ved at fotografere andres heste, er glæden, når de modtager de færdige billeder. Det er deres dyrebareste eje, og at jeg kan forevige dem i et smuk øjeblik, det er bare prikken over i’et.”

En drøm der gik i opfyldelse

I oktober 2022 søgte Ridehesten en ny fotograf, jeg greb chancen og sendte en ansøgning afsted, uden nogen forventninger overhovedet. For hvorfor skulle de vælge mig, blandt så mange andre mulige?

Men det gik, og jeg har nu været ansat som freelance fotograf for Ridehesten i et år. Dét at have gået fra at fotografere ude til små klubstævner til nu at være afsted til nogle af de største stævner herhjemme og internationale stævner, var en drøm for mig, som nu er gået i opfyldelse.

Samtidig med at jeg fotograferer for Ridehesten, tager jeg stadig portrætter for mig selv, Juliemaja Fotografi, af både heste, hunde og familier – men der er ingen tvivl om, at der hvor interessen er størst; det er selvfølgelig hos hestene. 

Læs seneste på HorseJournal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *