Monté? Hvad er det? En sportsgren i udvikling.

Monte foto fra løb på Bornholm Juni 2023

Foto: M E J N E C K E   M E D I A

Monté er en disciplin indenfor travsporten. Montéløbene afvikles efter samme princip som de mere traditionelle sulkyløb. Forskellen er dog tydelig for i Monté rides hestene.

Sportens rødder

Monté sporten har sine rødder i Frankrig, hvor disciplinen kan spores tilbage til 1800 tallet. Den dag i dag, er Frankrig stadig det land hvor disciplinen er størst. Her rides flest montéløb og præmierne er størst. Frankrig danner også hvert år rammerne for verdens største montéløb “Prix de Cornulier” som rides på Vincennes i Paris, med en samlet præmiesum på 700.000 Euro.

Monté i Danmark

I Danmark har montédisciplinen været en del af travsporten siden 1997, hvor det første anerkendte løb blev afviklet 2. påskedag på Skive Trav. Siden da er mange løb redet og montésporten I Danmark har vundet indpas, som en integreret del af travsporten.

Montédisciplinen i Danmark er fortsat en bi-disciplin til de traditionelle sulkyløb. Montésporten er dog stadig i udvikling. Gennem de senere år har sporten formået at udvikle sig både med flere aktive ryttere og flere løb.

Af store begivenheder indenfor Dansk montésport kan nævnes Dansk Mesterskab for montéekvipager, Dansk Mesterskab for Montéryttere, samt montéløbene på Derby dagen, Copenhagen Cup dagen mfl.    

Kilde: Trav.dk

Læs seneste indlæg fra HorseJournal

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *