Mobning i Ridesporten – En personlig opfølgning!

Lucas Lynge Thomsen og Vognmandsgårdens Amazone på dressurbanen.

Mobning i Ridesporten – En personlig opfølgning! Dette blogindlæg er skrevet af Lucas Lynge Thomsen i samarbejde med Lucas forældre. Lucas er dressurrytter og var en af flere drenge, der nogenlunde samtidig valgte at stå frem og fortælle om mobning på baggrund af deres sport og passion for heste.

HorseJournal har tjekket ind, for at høre hvordan Lucas har det nu, og dette blogindlæg er Lucas personlige opdatering.

Starten

Jeg hedder Lucas og jeg er 12 år gammel. Jeg bor med min mor, far, og 2 brødre i Varde.

Jeg startede med at hygge ride for 5 år siden, og begyndte for alvor at ride stævner for 3 år siden. Jeg blev desværre mobbet rigtigt meget, da min gamle klasse fandt ud af min interesse for heste. Jeg flyttede skole, og det hjalp – i hvert fald i starten, for efter ca. 1 år blev min nye skole slået sammen med en anden skole, til en helt nybygget skole, og så startede mobberiet igen. Denne gang var det meget mere alvorligt. Jeg blev kaldt alt muligt. De andre elever lavede hestelyde, når jeg gik forbi. Jeg fik også at vide, at jeg skulle tage i skoven og hænge mig selv, bare fordi jeg ikke spiller fodbold. Jeg fik også at vide, at dem som var sammen med mig, var kun af medlidenhed.

Skolen

Efter lang tids kamp med at få den nye skole råbt op, lykkedes det, og jeg fik verdens bedste klasselærer. Hun tog det meget alvorligt, og snakkede en del med min klasse om mobning, og hvad det gør ved mennesker.

Medierne

Mine forældre tog også en stor beslutning, og jeg var naturligvis blevet hørt. De kontaktede nemlig JydskeVestkysten, som gerne ville skrive min historie. Jeg tænkte at det måske kunne hjælpe andre, men det hjalp faktisk også mig. Artiklen gav nemlig en utrolig stor og positiv respons, hele vejen rundt. Jeg opdagede, at jeg ikke var/er alene i forhold til mobning og sport.

Jeg er glad for, at jeg sagde fra og råbte op. Min forældre fik også Dansk Rideforbund med og de har siden hen startet dialog med Mary Fonden. Mobning findes nemlig ikke kun i ridesporten, fandt vi ud af, for da vi sagde noget, kom der virkelig mange frem med deres historier, også fra andre sportsgrene. Jeg er glad for, at jeg sagde noget.

Min historie nåede også ud flere steder bl.a. blev der skrevet en artikel i Ude og Hjemme, da de gerne ville hjælpe med at formidle dette problem i sporten og sport generelt. I Ude og Hjemme lavede vi artiklen sammen med Daniel Bachmann. Han var nemlig en af de allerførste som kontaktede mig og viste mig sin støtte. Han havde prøvet det samme, som ung. Det var en mega fed dag, hos Daniel.

Den røde tråd

Den røde tråd i min historie er, at til trods for den modgang jeg og min familie har oplevet, så er jeg fortsat med at ride. Jeg gav ikke gav op, selvom det var meget svært og jeg følte mig meget alene. Mit råd er at det er vigtigt at fortælle det til nogen. Min far var den første jeg sagde det til. Jeg er i en sport som jeg elsker og har mange gode venner i, det er mit frirum, og jeg er glad for at jeg ikke stoppede med ridningen.

Julemærkehjem

Jeg har lige været 10 uger på Julemærkehjemmet i Kollund, for at styrke mig selv lidt mere mentalt. Jeg har manglet lidt selvtillid. De uger har også hjulpet mig rigtigt meget.

I dag

I dag er mobningen væk, og jeg har det godt, jeg er også blevet bedre til at sige pyt og ignorere når nogen siger noget dumt, og så hjælper min far mig med mentaltræning.

Lucas er netop på vej til Hold DM i dressur for ponyer i Frederikshavn Rideklub. Her skal han ride på sin pony Vognmandsgårdens Amazone. Han er på hold med tre af sine kammerater. Du kan følge Lucas og holdet på Instagram. Link til Lucas Instagram

Fra Team HorseJournal ønsker vi Lucas og holdet held og lykke til stævnet, og alt det bedste fremadrettet. Stor tak til dig Lucas og dine forældre fordi I ville give os denne inspirerende opdatering.

Læs Seneste indlæg på HorseJournal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *