Min Hest – Glitris

Maria og Glitris

Foto: Privat

Min Hest. Fortæl om din hest i en portrætartikel på HorseJournal. Har du nogensinde overvejet at ære din hest med en portrætartikel? HorseJournal tilbyder en fantastisk mulighed for at hylde din hest på en særlig måde.

Din hest fortjener anerkendelse

Alle heste har en unik historie, og et skrevet portræt af din hest er en smuk måde at vise din påskønnelse og kærlighed på. Desuden kan historien om din hest måske være med til at inspirere andre. Måske har du lyst til at ære din hest eller pony du ejer eller rider lige nu, eller måske har du lyst til at fortælle om en hest eller pony, som du ikke længere har, eller som slet ikke er her mere. Du bestemmer.

LÆS MERE HER: Fortæl om din hest i en portrætartikel på HorseJournal

Glitris Gullramp

I denne artikel fortæller Maria Kristine Albrektsen om sin 5 årige fjordhest Glitris Gullramp, som står opstaldet hjemme på familiens ejendom, sammen med en række andre fjordheste.

Maria fortæller: “Han kom til os ved et tilfælde. Vi var på besøg ved en stor avler for at købe, vores måske kommende avlshoppe. Vi kendte ikke rigtig avler. Men vi blev hurtig gode venner med dem. Vi købte også et føl, som vi skulle bruge til avl senere. I den forbindelse lånte vi føllets mor med hjem for at stille hende til kåring. Samme sommer køber denne avler en 2,5 års hingst direkte fra hingstekåringen. Han havde gået fløj og var rigtig fin. Men skulle starte sin ridekarriere inden stationsafprøvningen året efter. Vi aftaler, at jeg skal træne ham. Dette var Glitris Gullramp – og derfor flyttede han ind. Vi træner ham stiller ham til kåring, stationsafprøvning og materiale prøve. Da han i 2023 ikke får flere avlsgodkendelser køber vi ham. Vi har jo nu fået en en ven for livet og kan ikke slippe ham igen.”

Foto: Privat

Hvorfor faldt valget på lige præcis denne hest? (race, type, køn etc.)

“Jeg har valgt at have fjordheste fordi jeg knus-elsker deres temperament og alsidighed. Korrekt fodring og håndtering gør, at du får en sund og rar hest som kan være med til det hele. De er godmodige og holdbare.”

Hvordan ser hverdagen ud for din hest?

“Glitris hverdag er præget meget af rutiner. Han går ikke på døgnfold, da han er hingst og vi er mest trykke ved at have ham inde om natten. Han omsætter kæmpe mængder foder. Så han bruger største delen af hans tid på at spise græs, wrap og hø. Så bliver han reddet eller kørt for vogn 4-5 dage på en uge. Han går en del stævner i  weekenderne. Han er med til spring undervisning en gang om ugen ved Hans Ley med vores låne rytter og dressur undervisning 1-2 gange om ugen med mig.”

Foto: Privat

Hvad laver du sammen med din hest?

“Alt hvad vi kan finde på. Vi tager til stranden, kører hestevogn, springer, rider dressur, forhindringsbane og så rider vi alle de turer, som vi kan komme til.”

Beskriv den største oplevelse du har haft med din hest, og/eller noget du ser frem til.

“Jeg ser meget frem til at han skal gå spring championat til september med vores låne rytter. Det bliver stort, han har et helt vildt spring talent.”

Foto: Privat

Har du et godt råd, som du vil give andre om heste?

“Husk – vi måler ikke dygtighed i at være rytter i cm eller procenter, men i udviklingen lige præcis på det niveau vi er på. Alle kan og skal lære hele livet.” 

Tusind tak Maria, fordi du ville fortælle om og vise os Glitris.

LÆS MERE HER: Fortæl om din hest i en portrætartikel på HorseJournal

Læs også seneste på HorseJournal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *