Læge udtaler: Du er aldrig for god, til at tage sikkerhed alvorligt.

Læge udtaler: Du er aldrig for god til at tage sikkerhed alvorligt. En pige rækker en anden pige en airbagvest på hesten.

Foto: Privat

Du er aldrig for god, til at tage sikkerhed alvorligt. Dette er overskriften på en artikel i Magasinet Horse & Hound. Her sætter en engelsk læge fokus på sikkerhed med AirBag Vest.

Engelsk læge udtaler

I artiklen fortæller læge Kate Ward, der arbejder på akutafdelingen på et hospital i Kent i England, hvordan hun tager imod tilskadekomne efter hesterelaterede uheld. Hun fortæller at alle tilskadekomne, som hun har været i berøring med, har haft ridehjelm på, men at det stadig kun er et fåtal, som har haft airbag vest på, når uheldet har været ude.

Kate, der selv er springrytter og har sprunget op til 140 cm., fortæller også hvorfor hun besluttede at ride med airbag vest. Baggrunden var nemlig et par hændelser, som kunne være gået galt. Efterfølgende tænkte hun: “Når vestene bruges af folk, der kører motorcykel, så er det måske også en god idé at have en på, hvis du falder af en hest.”

Den dag i dag, kan hun ikke lide at ride uden. Hun italesætter dog også at hun stadig føler en stigmatisering med hensyn til sikkerhed. Hun udtaler: “Vurderer folk at det er nedværdigende at bære mere beskyttelse? Er vi for traditionsbundne? Umiddelbart kender jeg ikke til data fra kliniske forsøg omkring AirBag veste i ridesporten, men logikken taler for sig selv”

Hun fortsætter: Folk bør tage sikkerhed alvorligt. Mine konklusioner er alle lavet på baggrund af mine egne observationer, og jeg er passioneret omkring sikkerhed i hestesport. Hvis du så de skader, jeg bliver konfronteret med i mit job som læge, vil du forstå hvorfor. AirBag vestene kan ikke gøre skade. De kan kun gøre godt, og alt der reducerer risikoen for alvorlig skade bør, efter min mening, betragtes som væsentligt. “Du er aldrig for god til at tage sikkerhed alvorligt.”

Kilde: Horse & Hound

HorseJournal

Hos HorseJournal vil vi gerne, rejse spørgsmålet om det er det samme her hjemme. Er der også stadig fordomme omkring brugen af AirBag veste? Vi har spurgt en ung dansk springrytter om ovenstående. Hendes take på Airbag vesten, bringer vi i et kommende indlæg.

Har du lyst til at dele dit syn på AirBag vesten? Har du fordomme? Hvorfor du bruger en eller hvorfor gør du ikke? Vi hører vi gerne fra dig. Skriv en besked i kommentarfeltet herunder, send os en mail på [email protected] eller kontakt os på Facebook eller Instagram.

Læs også seneste på HorseJournal

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *