Kamillete til Heste – Har du prøvet det?

Kamillete til heste - har du prøvet det?

Kamillete til Heste – Har du prøvet det? Vi faldt over en tråd på Facebook, med relation til denne Instagram Reel (Link) som omhandler tildeling af lun kamillete til heste i den kolde tid.

Dette er et oversat uddrag af teksten fra det oprindelige tyske opslag.

“Den lune kamillete giver lidt indre varme og er god for maven, virker antiinflammatorisk og afslappende. Mange heste/ponyer kan ikke lide at drikke meget koldt vand. For at forhindre dehydrering eller kolik bør du holde øje med vandtemperaturer og din hests drikkevaner. Selvom vores ponyer heldigvis drikker rigeligt med koldt vand, foretrækker de stadig lunkent vand, når vi tilbyder dem det. Især når den serveres direkte på folden og er med smag.”

Kommentarer og Fremgangsmåder

Der er mange kommentarer både den tyske Instagram Reel og det danske Facebook Opslag

Nogle har lyst til at prøve, mens andre deler deres fremgangsmåder. Nogle tager teen med hjemmefra i en termokande, andre varmer en liter vand i en elkoger i stalden, og blander koldt vand i til en lunken temperatur. Nogle bruger hele tørrede kamilleblomster i vandet og andre bruger almindelige tebreve.

Lad os høre om du kender dette tip, og hvis du gør så dine erfaringer. Skriv en kommetar nedenfor. Kommenter på vores Facebook eller Instagram eller send os en mail til [email protected]

Også gerne hvis du har andre gode tip og råd til hesteholdet i den kolde tid.

Læs seneste på HorseJournal

One thought on “Kamillete til Heste – Har du prøvet det?

  1. Jeg lavede ALTID mash/foder med kamille te til Gitte. Hun elskede det. Har endnu ikke mødt en hest der ikke kunne lide foder blandet med kamille te, selvom nogen heste normalt ikke synes særlig meget om selve foderet, når det bare er blandet med almindeligt vand.

    Jeg brugte bare te breve i en liter kogt vand og brugte te vandet som vand til mash’en

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *