Gæsteblog: Inden du tvinger din hest til noget….

Foto: Christina Hauschildt

Inden du tvinger din hest til noget…… skal du vide, at det har en pris. Gæsteblog af Malene Larsen fra Hesten i Balance.

Samarbejde

Heste er utrolig nemme at træne. De vil gerne samarbejde, den evne er nøglen til at være et accepteret medlem i en flok. Men heste lukker nemt ned, hvis deres grænser hyppigt bliver overskredet. De bliver følelsesløse marionetter, der lader sig dirigere rundt, uden sjæl. Den islandske hest ofte i et højt tempo, ubalanceret, anspændt og med frygt eller resignation i blikket. Det slider på kroppen og psyken. Det er stressende og sørgeligt at se på, men folk roser og hujer og klapper.

Modstand

Hver gang der er modstand i længere tid, er der tvang. Modstand i tovet, modstand på tøjlen, hiv, slid og træk. Giv hesten tid. Tid til at tænke og finde en løsning. Tid til at finde balancen. De finder ikke altid den bedste løsning i første forsøg, det gør ikke noget, og tag ikke modet fra dem ved at straffe dem for forsøget.

Vil du have en hest der

  • er glad, sund og trives
  • kan tænke selv og løse opgaver
  • møder nye udfordringer med tillid
  • bruger sin krop uden begrænsninger
  • står tillidsfuldt stille ved smed, dyrlæge, behandler etc.

I stedet for det modsatte. Valget er dit 🫶🏼

Gæsteblogger med noget på hjertet

Har du også noget på hjertet, så er du måske den næste gæsteblogger på HorseJournal. Send os en mail på [email protected] så tager vi kontakt og aftaler nærmere.

Du er naturligvis også velkommen til at oprette din egen profil, og starte med at dele med det samme.

OPRET en HorseJournal blog lige her.

Seneste på HorseJournal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *