Hvad er dine bedste tips til heste i sommervarmen

Foto: Pexels

Nedenfor har vi samlet en række tips, men hvad er dine bedste tips til heste i sommervarmen? Hvis du har lyst til at dele, så skriv endelig til os på [email protected] eller send en besked på Facebook eller Instagram.

LÆS OGSÅ: Indlæg om insekter i sommervarmen

Tips til heste i sommervarmen

1. Tilstrækkeligt Vand: Sørg for, at hesten altid har adgang til frisk og rent vand. Heste kan drikke op til 50 liter vand om dagen i varmt vejr.

2. Skjul og Skærm: Giv hestene adgang til skygge, enten gennem naturlige træer eller ved hjælp af skure eller læskure. Skærm kan hjælpe med at beskytte mod direkte sollys.

3. Elektrolytter: Overvej at tilføje elektrolytter til deres vand eller foder for at erstatte dem, der tabes ved sved.

4. Tilpas Træning: Træn tidligt om morgenen eller sent på aftenen, når temperaturen er lavere. Undgå intens træning i dagens varmeste timer.

5. Kølning: Skyl hesten med koldt vand efter træning for at hjælpe med at sænke kropstemperaturen. Fokusér især på store muskelgrupper som ryg og ben. Brug en svedskraber til at fjerne overskydende vand efter skylning, da det kan fungere som en isolator og holde på varmen.

6. Ventilation: Sørg for god ventilation i stalden. Brug ventilatorer om nødvendigt for at forbedre luftcirkulationen fx. i en teltstald til stævne.

7. Fluebeskyttelse: Brug fluedækkener, fluehætter og fluespray for at beskytte hestene mod irriterende insekter.

8. Fodring: Juster foderet om nødvendigt. Heste kan have nedsat appetit i varmt vejr, så det kan være nødvendigt at tilpasse deres kost.

9. Overvågning: Hold øje med tegn på overophedning eller hedeslag, såsom overdreven sveden, hurtig vejrtrækning, sløvhed eller ustabilitet. Hvis du ser disse tegn, kontakt en dyrlæge med det samme.

10. Hvileområder: Sørg for, at hestene har adgang til et køligt og roligt sted, hvor de kan hvile og komme sig efter varmeperioder.

Er du blevet inspireret til at dele dine gode råd, efter at have læst listen, så skriv endelig til os, så videreformidler vi jeres tips.

Seneste på HorseJournal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *