Har du hørt om Best Friend Cup?

Best Friend Cup

Foto: Privat

Har du hørt om Best Friend Cup? I dette indlæg fortæller Natasja Schütt om konceptet, og hendes oplevelse til stævnet med Best Friend Cup.

Himmerlandsblakkens Julestævne

Lørdag den 9. December havde Himmerlandsblakken arrangeret årets julestævne og traditionen tro, når man har fjordhest i Nordjylland, skulle vi selvfølgelig afsted. 

Himmerlandsblakken er en lokalforening i fjordhesteregi, som efter min mening laver nogle fantastiske arrangementer for fjordheste folk. 

Tjek dem evt. ud her (Link)

Tulstruplunds Qvali

Jeg havde i år valgt, at det var min avlshingst Tulstruplunds Qvali der skulle med. Qvali har jeg haft siden han var 2 år, selv redet op, stillet til kåring, redet championater som både 4, 5 og 6 års.

Både indenfor fjordhesten, hvor han som 4 års gik materiale prøve, som ham vandt, og så gik han dansk sports pony championat, hvor han blev nummer 2.

Som 5 års gik han championat inden for fjordhesten, der vandt han både i dressur og spring. Som 6 års (i år 2023) blev han nummer 2 i spring championat og nummer 1 i dressur championat. 

Næste år satser jeg stærkt på at han skal gå DM inden for fjordhesten. 

Det finder sted på vilhelmsborg første weekend i september, sammen med championater og hingstekåring.

Best Friend Cup

Til stævnet den 9. december havde de lavet en super spændende klasse, hvor man skulle ride sammen med en anden ekvipage. 

Det hed Best Friend Cup. 

Det gik ud på at man hver især melder til i et program på ens niveau og laver et hold navn. 

Vi kaldte vores hold for “Team Vendia”, da vi begge er medlem samt sidder i bestyrelsen for en lokalforening i Vendsyssel som hedder Fjordhesten Vendia. (Link)

Jeg havde meldt Qvali i en LA3 og min “makker” havde meldt hendes 4 års hest i en LC2.

Jeg red min LA3 til 67,759 % og min makker red sin LC2 til 68,125 %.

Her var vi så heldige at være det hold med sammenlagt flest procenter og derved vinder af Best Friend Cup 2023.

Sammenhold

Det er super fedt at ride på et hold og skabe resultater sammen. 

Jeg syntes personligt at fjordhesten er helt vildt god til at skabe sammenhold og rigtig gode venner. Trods man også er konkurrenter ind i mellem. 

Der er plads til alle på alle niveauer, samt der findes en fjordhest efter en hver smag.

Tak for at læse min lille fortælling.

/Natasja Schütt

Find Natasja på Instagram @natasjasfjords

Fra Team HorseJournal, vil vi også gerne sige tak – til dig Natasja, fordi du ville fortælle om Best Friend Cup, måske kan det inspirere andre rideklubber til at lave noget lignenede til deres stævner. Måske er der allerede nogen som gør det?

Klubblad for din Rideklub

Vi ved at I ude i rideklubberne ligger inde med mange gode historier, erfaringer og ideer, som kan inspirere andre. Vidste du, at din rideklub kan oprette en blog helt gratis på HorseJournal, og bruge den som klubblad. Det har flere klubber allerede valgt.

Læs fx med hos:

Læs også seneste på HorseJournal

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *