Godt Kæmpet!

Cecilia Rømer Storm

Foto: Privat

Læs med her i anden del af gæsteblog indlægget fra Cecilia Rømer Storm, som er professionel dressurrytter og beriderelev. Hun fortæller om sit turbulente skadesforløb efter et fald fra en unghest, hvor hun landede uheldigt og kom til skade med sin skulder.

Turbulent Skadesforløb

D. 27. december 2022 blev starten på et halvt års smertehelvede, hvor jeg stædigt gik på arbejde dag ind og dag ud.

Jeg husker tydeligt, da jeg faldt af og min skulder ramte ridehusbunden. Jeg var sikker på, at noget var helt galt. Denne første intuition skulle jeg have holdt fast i. Jeg skulle have været på hospitalet samme dag. Det gik mere og mere op for mig, da jeg det næste stykke tid ingenting kunne med hele højre arm.

For eksempel kunne jeg hverken løfte min mobil eller få mit tøj af og på. Stædig som jeg er, fortsatte jeg dog på arbejde. Jeg brugte kun venstre arm, og det blev jeg ved med i hele mit skadesforløb på et halvt år.

Jeg opsøgte egen læge i juledagene, dog uden stor succes, da jeg ikke var højtråbende nok, kan jeg se i dag.

Kompleks skulderskade

Jeg var gentagne gange ind og ud hos forskellige læger, hospitaler og fysioterapeuter i løbet af et halvt år. Heldigvis bad min fysioterapeut mig til sidst om at stoppe forløbet og skrev i journalen, at jeg burde få en MR-scanning af skulderen, da der var meget mere galt end forventet, og han ikke kunne løse problemet.

Takket være ham og skift af lægehus blev jeg videresendt til Bispebjergs Hospitals afdeling for elitesportsudøvere, som konkluderede via de knap så gode MR-scannings-resultater, at skulderen skulle opereres hvis jeg skulle have muligheden for at fortsætte min karriere som dressurrytter og leve af det resten af livet.

Det var en kæmpe mavepuster, specielt da kirurgerne mente at skulderen måske ikke stod til at redde, men at dette kun kunne afklares under operation. Underligt nok, var det samtidig en lettelse, at få den endelige dom på hvad der var galt i skulderen. Mit skulderled havde været ude af led i ”ledlæben” og heri var et stort traume forårsaget af faldet.

Kirurgerne havde mange forskellige diagnoser på skulderen, og meddelte mig at jeg måske aldrig kom til at ride igen.

Med det samme svarede jeg bare: ”Bare rolig, det er jeg for stædig til nogensinde at ville lade ske.”

Alligevel var jeg grædefærdig, da jeg måtte fortælle min læremester Karin, at jeg skulle opereres, hvorpå hun helt roligt svarede: ”Det kommer man bare ikke udenom i vores branche, at man vil komme til skade. Det vil ske i din læretid eller når du er færdigudlært, uanset hvad. Det her skal nok gå godt.” Og hun har igennem hele processen været forstående og støttende, både før og i min sygemeldingsperiode.

Veloverstået skulderoperation

Klip til min opvågning fra narkosen på Nordsjællands Hospital d. 20. juni, hvor kirurgen fortæller mig operationen var gået bedre end forventet, og at skulderen var ”fixet”.

Først her kunne jeg ånde lettet op, til trods for de voldsomme smerter. Det første stykke tid var jeg mildest talt handicappet, og måtte have hjælp til alt.

Nu er jeg midt i en lang, hård og uundgåelig helingsproces samt genoptræning. Kirurgerne har sagt, at det vigtigste er at tage denne helingsproces alvorligt, og derfor må jeg først begynde på arbejde og ride igen tidligst 3 måneder efter operationen.

Det er netop det jeg satser på, når jeg er til den endelige kontrol slut september.

Det går op og ned, da smerterne stadig fylder en stor del, men jeg kan flere og flere hverdagsting. Så når jeg igen får grønt lys, og er sikker på det hele er overstået, går der ikke mange minutter før man igen ser mig i uniformen: ridestøvler og ridehjelm, selvfølgelig i sadlen på en hest.

Stol på din intuition

Hvis jeg har lært én ting af dette forløb, er det helt sikkert – stol på din intuition, når den fortæller dig at noget er galt, efter du er faldet voldsomt af en hest. Tag på hospitalet hurtigt. Stamp i jorden om nødvendigt.

Herudover skal der lyde et kæmpe tusind tak for alles kæmpe forståelse, støtte og opbakning i hele processen både på min arbejdsplads Frederiksværk Rideklub og hjemmefronten. Og tusind tak til HorseJournal for at dele min historie som gæsteblogger.

HorseJournal

Vi siger også tusind tak til dig Cecilia, fordi du vil dele din historie hos os. Vi håber du har lyst til at give os alle en opfølgning, når du er tilbage i sadlen igen. Indtil da kan I følge Cecilia på Instagram @storms_dressage.

Vi hepper på dig hos Team HorseJournal.

Læs også seneste på HorseJournal

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *