Forskning

Forskning i bedre hestevelfærd for elevskoleheste

i bedre hestevelfærd for elevskoleheste

Foto: Pexels

Forskning i bedre hestevelfærd for elevskoleheste. “For vi mennesker er rideskoler et sted, vi kommer i vores fritid for at lære at ride, men for elevhestene udgør rideskolerne deres daglige hjem. Livsvilkårene, som hestene bliver givet, er afgørende for deres sundhed og trivsel. Med støtte fra QATO Fonden skal de nuværende forhold for elevskoleheste kortlægges, og det skal undersøges, om nogle områder kan forbedres, og i givet fald hvilke.” Sådan fremgår det af QATO Fondens hjemmeside.

DRF bag forskningsprojekt

Dansk Ride Forbund står bag et forskningsprojekt i danske elevskolehestes livsvilkår og trivsel. Projektet er støttet af QATO Fonden og skal give viden om, hvad der giver den bedste trivsel for elevskoleheste i forhold til deres samlede livsbetingelser, herunder også når de interagerer med elever.

Projektet vil samtidig arbejde med at give de mennesker, der har med hestene at gøre, en bedre forståelse for hestens adfærd og behov gennem viden og empatisk tilknytning.  

Jeg er utroligt glad for, at QATO Fonden har valgt at støtte projektet. Det er et område, hvor vi ved, at vi kan gøre en forskel for hestene med den rette indsats. Nu skal vi kortlægge, netop hvad den rette indsats er. Jeg glæder mig til at komme i gang og få sat hestevelfærd i elevskolerne på dagsordenen,” siger Klub- og Sportschef Anne Silfwander. 

Kort om projektet

Forskningsprojektet udføres af Dansk Ride Forbunds veterinærkonsulent, Mette Uldahl og seniorforsker ved Århus Universitet, Janne Winther Christensen. Projektet løber fra 1. maj 2023 til 31. december 2025. 

Om projektet og QATO Fondens støtte:  

Organisation: Dansk Ride Forbund og Aarhus Universitet    

Navn på projekt: Elevskolehestes livsvilkår og trivsel 

Projektets varighed: 2023-2025  

Hvad går QATO Fondens støtte til? 

  • QATO Fondens støtte til Dansk Ride Forbund og Aarhus Universitet bidrager til at undersøge nuværende forhold for elevskoleheste 
  • QATO Fondens støtte bidrager til at undersøge, om nogle områder kan forbedres, og i givet fald hvilke 

Kilde: qatofonden.dk

Seneste på HorseJournal

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *