Formand i 50 dage til 50 års Jubilæum

Formand for DRF Dan Boyter med Formand for Harridslev Rideklub Karin Sørensen

Foto: HorseJournal – Formand for DRF Dan Boyter og Formand i Harridslev Rideklub Karin Sørensen

Formand i 50 dage til 50 års Jubilæum. Harridslev Rideklub ved Randers fejrede lørdag d. 1. juni klubbens 50 års jubilæum med besøg af den nye formand for Dansk Rideforbund Dan Boyter, som ud over at holde en officiel tale om bl.a. frivillighed, fællesskab og hestevelfærd, også var i dialog med rigtig mange af de fremmødte gæster.

Officiel tale

Allerede inden formanden blev inviteret til microfonen for at holde den officielle åbningstale gik snakken livligt med både sponsorer og gæster, og i talen pointrede han, hvor vigtigt han finder det at besøge de danske rideklubber.

Foto: HorseJournal I Formand for DRF Dan Boyter holder tale. I baggrunden varmer Nicoline Bjerre op til efterfølgende opvisning.

“Klubberne er hjertet i ridesporten og forbundet. Jeg kommer ikke med en masse forslag og ideer til hvordan rammerne for ridesporten skal være. Jeg vil gerne besøge klubberne, lære og suge til mig. Jeg har som mål, at jeg vil besøge 25 klubber i 2024/2025 og det bliver langt omkring bl.a. 3 klubber på Bornholm. Mangfoldigheden og forskelligheden i klubberne er vigtig for mig at lære, for at kunne tage de rigtige beslutninger med den øvrige bestyrelse.”

Netop samarbejdet i bestyrelsen understreges, da Dan indledningsvist pointerer at forbundets næstfomand Ditte Bach Sørensen som er lokal fra Randers også gæster klubben. “Jeg er jo ny og det er et privilegie at have Ditte ved min side. Det betyder meget.”

Hestevelfærd

I sin tale kommer formanden bl.a. også ind på at Harridslev Rideklub blev Årets Klub i DRF i 2022, og at det derfor er en særlig ære at være på besøg. Han fortæller, at han selv har været en del af ridesporten gennem 30 år, hvilket giver en uvurderlig indsigt. Han betoner forskellen til sin egen tid på rideskole, hvor hestene stod i spiltove, og til HARK i dag, hvor elevhestene går i løsdrift.

“Hestevelfærd og ridesport er hinandens forudsætninger. Den ene er ikke uden den anden. Omvendt så har jeg også den holdning – Vi er ikke et hestevelfærds forbund. Vi skal være ordentlige, men vi skal kunne dyrke ridesport på alle niveauer, og vi skal være en del af en verden, hvor der både er plads til eliten og også fællesskabet.”

Fællesskab og Frivillighed

“Fællesskabet er også en af de vigtigste pointer ved at være her i dag. Vi ved, at i er afhængige af frivillige, som vil være med til at drive et sted som dette.” Det pointeres at forbundet råder over en række klubkonsulenter, som altid gerne vil stå til rådighed med hjælp og vejledning.

“Der er over 56.000 medlemmer i rideforbundet i Danmark og Danmarks Idrætsforbund har over 2 millioner medlemmer. Foreningslivet er sundt og stærkt i Danmark og der sker hele tiden noget nyt. Fx. har tennisforbundet haft stor fremgang pga. interessen for padel. Rideforbundet har også behov for at udvikle sig.”

Formanden slutter sin tale af med Dansk Rideforbunds kerneværdier, inden han igen går i dialog med de mange fremmødte.

LÆS DRF´s VÆRDIER HER

Foto: HorseJournal I Dan Boyter og Ditte Bach Sørensen lytter koncentreret til de mange gæster.

Læs seneste på HorseJournal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *