Fokus på Frivillighed i Ridesporten – Cecilie Clausen

Fokus på frivillighed i ridesporten. Vi sætter fokus på frivillighed i ridesporten med et personligt touch fra Cecilie Clausen, som er styregruppemedlem i Talent Syd. Formålet med Talent Syd er at fremme springsporten i Distrikt 8 i Sønderjylland, gennem udvikling og dygtiggørelse. Dette gøres bl.a. ved at samle distriktets bedste springryttere i alderen 12 til 25 år, der rider MB og opefter til træningssamlinger.

Om Cecilie

“Jeg er 28 år. Jeg kommer ud af en hestefamilie og har redet altid. Min storesøster er dressurrytter og min mellemste søster er springrytter og jeg selv springer også på M-niveau. Mine forældre er ligeledes ryttere.”

Jeg er opvokset med frivillighed omkring sporten. Uden frivillige ingen sport. Vi kommer fra Als og er kommet både i Gråsten Rideklub, Midtals Rideklub og i Sønderborg Sportsrideklub. Her var vi fx frivillige i forbindelse med landsstævnerne på det nye ridecenter. Min mor sad i sekretariatet og vi andre hjalp med klargøring og pyntning inden stævnet, idet vi tit selv red med ved stævnerne”

LÆS GRÅSTEN RIDEKLUBS BLOG PÅ HORSEJOURNAL HER

Hvilken rolle har du som frivillig i ridesporten?

“Jeg var selv en del af Talent Syd som rytter, indtil jeg blev 25 år, men jeg var ikke helt færdig med projektet. Jeg fik rigtig meget ud af at være med som rytter, og synes det er sjovt stadig at være en del af projektet – bare på en anden måde.”

“Langt de fleste kompetencer kan omsættes til frivillige opgaver i en forening. Jeg er uddannet Cand. Mag. i kommunikation, og synes at det er spændende at jeg kan bruge nogle af kompetencerne fra min uddannelse som frivillig i sporten. Jeg arbejder bl.a. med at skaffe sponsorer, så en høj deltagerbetaling ikke skal afholde nogen fra at kunne komme med i projektet. Desuden hjælper med at få træningssamlinger op at stå.”

“Jeg ser også det, at jeg fortsat er en del af projektet som en måde at skabe netværk. Sparring og opbakning er mega vigtigt i en individuel sport og ikke mindst i overgangen mellem pony og hest, hvor mange falder fra. Det glæder mig, når projektet kan være med til at skabe relationer mellem mennesker, og på den måde måske indirekte være medvirkende til fx. salg af en pony eller samarbejde om en hest.”

Hvordan og hvorfor valgte du at blive frivillig?

“Jeg er født ind i det, og ser det som super vigtigt.”

“Der tales og skrives lige nu meget om at ridesporten har brug for en kulturændring. I Talent Syd lægges der vægt på både horsemanship og sportsmanship. Cecilie fortæller: “Vi lægger meget vægt på at skabe en atmosfære hvor rytterne altid taler ordentligt til hinanden og til sit team, og hvor alle behandler hestene ordentligt. Til Scandinavian Jumping Tour deltog 5 ryttere fra Talent Syd og 2 af rytterne modtog præmie for “Mest Harmoniske Ridt.” Selvom det ikke var mig der blev præmieret, så gjorde det mig alligevel stolt, og det føltes lidt som et skulderklap til hele projektet.”

Hvad er udfordringerne ved at være frivillig i ridesporten set fra dit synspunkt?

“Det er prioritering af tid, der er den største udfordring, som jeg ser det. Når jeg er med til at arrangere en træningssamling over en weekend, så er det min familie og min egen hest eller et stævne som nedprioriteres.”

“En anden udfordring kan være synliggørelse af det frivillige arbejde. Både at synliggøre opgaverne og den erfaring man kan få ved at være frivillig, men også synliggørelse og anerkendelse af personerne, der udfører de forskellige opgaver.”

Hvad motiverer dig og hvad får du personligt ud af at være frivillig?

“Jeg har virkelig lyst til sporten. Det er fedt at være med til at vise, at vi har mange talentfulde ryttere i Sønderjylland, gennem at hjælpe en lille smule. Det gør mig også rigtig glad, når jeg mærker at andre anerkender min indsats, og man får et klap på skulderen. Jeg tænker, at jeg i gennemsnit bruger ca. 2 timer om ugen på opgaver vedr. projektet. Opgaver som planlægning, facilitering, sociale medier, sponsorarbejde ol. er jo egentlig usynlige opgaver, men det motiverer rigtig meget når nogen ser og anerkender de timer man lægger i det.”

Er du også frivillig?

Vi stiger stor tak til Cecilie, for hendes input omkring frivillighed. Er du også frivillig i ridesporten, og har du lyst til at dele din historie, så hører vi gerne fra dig. Send os en mail på [email protected] så kontakter vi dig, og aftaler om det skal være i et interview som dette, eller om du har mod på at oprette din egen blog.

OPRET EN HORSEJOURNAL BLOG LIGE HER

Seneste på HorseJournal

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *