Fantastisk Resultat til VM for Avl

Foto: Privat DK2017200254 – Guðrún fra Bredgaard Far: Skinfaxi fra Lysholm Mor: Iða frá Holtsmúla 1 Avler og ejer: Christina Bredgaard Husum 50% Per Rasmussen 50% Træner / fremviser: Søren Madsen

Stutteri Bredgaard er et mindre sted med fokus på avl og ridning af den islandske hest. Stutteriet ligger på Viborg egnen, ved Birgittelyst/Almind ikke langt fra Dollerup Bakker. Christina Bredgaard Husum, som tegner stutteriet fik i sommeren 2023 sin 6 års Hoppe Guðrún fra Bredgaard udtaget til VM i avl for Islandske.

VM i avl for Islandske Heste

Hvert andet år vises de højest bedømte heste fra alle FEIFs medlemslande (FEIF – International Federation of Icelandic Horse Associations) i avlsklasser under VM for Islandske Heste. Det er de højest kårede danskavlede heste, der får muligheden for at repræsentere dansk avl ved et VM. I kategorierne 5 års, 6 års, 7 års, samt ældre heste. Hest og ejers mulighed for at rejse, samt den enkelte hests meritter, sammenlignet med de øvrige landes, tages også i betragtning.

Guðrún fra Bredgaard

Guðrún fra Bredgaard var således udtaget for 6 års, til at repræsentere Danmark. Der var tydelig glæde og begejstring at spore i forbindelse med udtagelsen, da Christina Bredgaard Husum d. 16. Juli 2023 offentligjorde dette på Facebook, hvor hun skrev.

“Så er det ganske vist – Gudrun er udtaget til VM – det er simpelthen for vildt.”

Ledsaget af en video fra træningen af Gudrun (Link)

I kommentarsporet skortede det heller ikke på lykønskninger med udtagelsen:

  • “KÆMPE STORT TILLYKKE med udtagelsen. Flot avlsarbejde. HELD og LYKKE i Holland “
  • “Hvor er det stort. Kæmpe tillykke “

Er blot et par af de begejstrede kommentarer.

Gudruns Resultater

D. 8. august 2023 – efter første afdeling lå Gudrun placeret som nr. 3. Christina opdaterede med ordene:

“Det er for vildt det her. VM 2023 – 6 års hopper, pt nr 3”

og dagen efter d. 9. august 2023 den endelige opdatering

“Så er det ganske vist – Gudrun får bronze til VM for avl – 6 års hopper “

Igen flød kommentarsporet over med lykønskninger. Der var noget eventyr over at følge med i opdateringerne og begejstringen. Det er da heller ikke svært at forstå dommernes begejstring, når man ser Gudrun og rytter Søren Madsen på banen. (Link)

Efter VM

Efter VM er Gudrun igen hjemme på Stutteri Bredgaard og er senest vist frem af Christinas dygtige datter Maia til Skinfaxi afkomstkåring (Link) Hendes opsummering omkring hele oplevelsen, bekræfter det eventyrlige. Her et uddrag af hendes opdatering på Instagram.

“I går kom Gudrun hjem fra Holland. Lige så stort en oplevelse det har været at have en Bredgaard afsted, lige så dejligt er det at have vores Barbie-hest hjemme igen.

Gudrun blev kåret i maj, hvor hun gik til 8.23 total, og som den højest kåret 6 års hoppe fra Danmark, fik hun en kvalifikation til verdens mesterskaberne i avl, hvor hun skulle repræsenterer Danmark i klassen for 6 års hopper.

I Holland gjorde hun det bare mega godt og lagde sig på samme total som til hendes kåring og en 3. Plads. Det helt vildt. Vi kunne ikke være mere stolte, det har været en fantastisk stor oplevelse at se sin avl komme på en 3. Plads til verdens mesterskaberne for avl. Barbie, du er en ener.

Foto: Privat

En sidste tillægsbemærkning er at Gudrun faktisk også var omkring Landsskuet i juli, hvor hun fik 24 point og ærespræmie.

HorseJournal

Fra Team HorseJournal, sender vi også et stort tillykke afsted på bagkant til Stutteri Bredgaard.

Læs også seneste indlæg på HorseJournal

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *