Europamesterskab i Ridderdyst

Foto: Morten Rygaard

Ridderdyst

Europamesterskab i Ridderdyst foregår fra mandag til fredag i denne uge. Du kan opleve seje riddere og smukke heste når Europas bedste riddere tørne sammen i autentiske rammer på Spøttrup Borg.  Ridderne dyster i følgende Discipliner: Dystløb, Skill at Arms og Ringriding

I middelalderen blev der afholdt ridderturneringer, hvor adelige kunne udvise mod og styrke i en række discipliner til hest. Den mest kendte form for konkurrence er dystløb; her skal ridderne til hest og i fuld galop forsøge at ramme modstanderens skjold med en lanse på 4 meter.

Efter flere heat med forskellige discipliner mandag til torsdag sluttes der af med en storslået finale fredag!

Deltagere

Der er en lang række deltager i dysterne. Vi har udvalgt 3 profiler. Du kan læse deres beskrivelser her.

Raven Eastwood

Raven er 22 år. han begyndte at ride dystløb da han kun var 17 år. han har elsket heste siden han var barn og kombineret med sin fascination af middelalderen var det oplagt at blive ridder.

Steve Hemphill

Steve er af de “Grand old men” inden for sporten og har været med siden 2002. Steve har deltaget i utallige turneringer verden over og er en af årets største favoritter til at tage titlen med hjem.

Renea Marisma

Renae er vokset op med heste og debuterede i dystløb i 2019  i the Corrigan Cup in St Ives, Australia hvor hun vandt turneringen. Det er første gang hun deltager på dansk jord, så vi må se om hun kan give mændene kamp til stregen.

Du kan se beskrivelser på alle de deltagende riddere på begivenhedens hjemmeside her.

Marked

Du kan også opleve den farverige middelalder på Bispens Marked! Tag hele familien med til Spøttrup Borg og få en uforglemmelig ferieoplevelse, der vil blive snakket om længe. Der vil være underholdning i form af gøgl, musik, falkonerer, handelsboder, middelalderkæmpere og meget mere.

Europamesterskab i Ridderdyst. Har du lyst til at deltage i festlighederne, så er det på Spøttrup Borg · Borgen 6A, 7860 Spøttrup

Seneste indlæg på HorseJournal

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *