En samlet hestesektor melder ud

En samlet Hestesektor melder ud

Foto: Pexels

En samlet hestesektor melder ud om fremtidens brug af heste i sport. Det sker som svar til udtalelsen fra Det Dyreetiske Råd om sportshestenes velfærd.

Forum for Hestevelfærd

Forum for Hestevelfærd, tegnes af følgende organisationer: Den Danske Dyrlægeforening, Hestens Værn, Dansk Varmblod, Dansk Islandshesteforening, Dansk Galop, Dansk Travsports Centralforbund, Dansk Ride Forbund, Dansk Ride-Instruktør Forening, Beslagsmede Tekniq-Arbejdsgiverne, Landsudvalget for Heste, SEGES Innovation.

Opfordring til at undersøge og sikre velfærd

Det Dyreetiske Råd satte i marts 2023 fokus på brugen af heste i sport. I en udtalelse fra rådet blev sektoren opfordret til at undersøge og sikre velfærden for heste i alle aspekter af den daglige brug af hestene til sport. Hestesektoren har fulgt denne opfordring og har på en møderække gennem det seneste år arbejdet med en fælles indstilling til den fremtidige brug af heste i sport, hvor hestens velfærd i sporten har det absolutte fokus. Sektorens organisationer har mødtes i regi af Forum for Hestevelfærd, hvor alle sektorens større organisationer og ekspertise er repræsenteret. 

Fælles indstilling

Det er med stor tilfredshed, at den fælles indstilling til fremtidens brug af heste i sport er en realitet. Indstillingen har form af en ramme, der skal tjene som udgangspunkt for udarbejdelse af konkrete retningslinjer på væsentlige velfærdsaspekter indenfor de forskellige grene af brugen af hesten til sport. Sektorens organisationer vil derfor nu engagere sig i at præcisere de mere konkrete rammer i form af specifikke tilpasninger af regelsæt og formidling af indstillingerne til de aktive.

En tid med forandring

Sektorens organisationer er helt bevidste om, at alle aktive går en tid med forandring i møde – en tid, hvor der findes en ny balance til glæde for både heste og hestefolk. En succesfuld forandringsproces kræver, at alle aktive engageres positivt i de nye rammer, og derfor er netop det brede fællesskab omkring indstillingen til fremtidens brug af hesten i sport så væsentlig.

Organisationerne i Forum for Hestevelfærd er ikke i tvivl om, at hele sektoren vil være positivt indstillet på den kommende tids forandringer – helt grundlæggende for de aktive er nemlig glæden ved hesten og ønsket om det bedste samarbejde mellem hest og menneske.

Kilde: rideforbund.dk

Det Dyreetiske Råd

Er du interesseret i at dykke ned i udtalelserne vedr. heste fra Det Dyreetiske Råd, så finder du nedenfor links til både den nyeste udtalelse “Udtalelse om brug af heste til sport” fra 2023, samt “Udtalelse om hold af heste” tilbage fra 1998.

Bengt Holst, som er formand for Det Dyreetiske Råd, deltog i Paneldebatten, som EquiLink afholdt i starten af 2024. Her henviste han bl.a. til udtalelsen fra 1998. Se eller gense paneldebatten her: (Link)

Seneste på HorseJournal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *