En rørende og fængslende roman baseret på en sand historie

Uddtag og anmeldelser af bogen: Flying High - Hesten der ikke fandt sig i bullshit i forbindelse med giveaway på instagram.

En rørende og fængslende roman baseret på en sand historie – sådan beskrives bogen “Flying High – Hesten der ikke fandt sig i bullshit.” af forfatter Lena Vanessa.

I perioden 12-19 september 2023 kan du deltage i en giveaway på HorseJournals Instagram (Link). Her udloddes hele tre eksemplarer af bogen. Vinderne kan vælge mellem bog, e-bog eller lydbog.

Om bogen

Vidste du, at heste kan tale? Hvis du er opmærksom og lytter, ja, så kan de kommunikere med os på deres sprog, Equus. Hvis du elsker heste og er 10 år eller ældre, er denne bog for dig!

Flying High, en ung fuldblodshest, har lidt under misbrug og brutalitet på en væddeløbsbane.

Reddet fra slagtning af den unge dreng, Nicholas, finder han et nyt hjem. Men Fly’s tidligere traumer har efterladt ham skræmt for mennesker.

Alice og Jacob var bekendt med hestehåndtering og hestetræning efter Monty Roberts’ principper. Men var det nok for Fly til at overvinde sin dybe frygt og mistillid til mennesker?

Kunne deres plejebarn, Nicholas, opbygge tillid til Fly ved hjælp af sine stærke empatifærdigheder?

Ville det være bedre for Fly at blive aflivet?

Uddrag fra bogen

Flying High var blevet 3 år gammel.

Hans blanke nøddebrune pels skinnede smukt i solen. I panden havde han den flotteste hvide stjerne. Han havde sort pandelok, man og hale, som han stolt viftede og blafrede med i vinden. Hans store sorte mandelformede øjne kunne lyse af livsglæde og man kunne tydeligt se, at Fly var en klog hest. Men desværre kunne hans øjne også udtrykke dyb frygt, rædsel og sorg. Det skete når der var noget, som mindede ham om den forfærdelige tid på væddeløbsbanen, hvor han var blevet behandlet på en frygtelig hårdhændet og uvenlig måde af menneskene omkring ham. Han blev nærmest mishandlet ind i mellem. Den uhyggelige tid havde sat dybe ar på Flys krop og sjæl og han var blevet dødsensangst for mennesker og alt hvad der havde med mennesker at gøre.

Da Fly stadig var på væddeløbsbanen, var det blevet besluttet, at han ikke duede som galophest. Menneskene var blevet enige om, at han var helt umulig at tæmme og derfor kunne han lige så godt blive slagtet.

“Lad mig være, jeg vil være hos min mor. Jeg vil have min mor,” råbte og skreg Fly på sit hestesprog. Men de to-benede lod som de ikke hørte ham eller … måske kunne de ikke høre eller forstå ham?

“Hvad laver I? Hvad vil I have mig til? Moar, hjælp mig!” Sheila var fortvivlet over, at hun ikke kunne hjælpe sin lille søn.

“Du må være tapper min dreng. Hvis du gør som de beder dig om, skal det hele nok gå!”

Flying High nedbrydes af oplevelser i sine første leveår og senere i træningsstalden på galopbanen. Hans store retfærdighedssans gør ham til en fighter, og han nægter at underkaste sig trænernes hårdhændede metoder. I sidste øjeblik reddes han fra slagteriet, men er han for skadet på krop og sjæl?

Kan Flying High få et godt hesteliv eller var det bedre, at han fik fred?

Bogen er baseret på virkelige hændelser fra forfatterens liv.

Anmeldelser

“Tryllebundet lige fra starten” – Benedicte Strauss

“Bedste hestebog vi har læst” – Marianne Frediksen og hendes 10 årige datter

“Bedste ferielæsning for alle hestepiger” Ingeborg Elizabeth Schou, international pony-dressurrytter.

Forfatter Lena Vanessa har mere end 40 års erfaring med heste, som træner, underviser og konkurrencerytter. Hendes vision er at udbrede kendskabet til god horsemanship og til hestesproget Equus – som kan bruges til at tale med hestene.

Har du det ligesom os på Team HorseJournal – Vi må bare læse bogen – så er den tilgængelig der hvor du normalt køber bøger eller lydbøger samt på landets biblioteker.

Rigtig god læselyst

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *