De 5 største Fejl, når du vælger en Hestefotograf

Anna Archinger Photography

Foto: Anna Archinger Photography

De 5 største fejl, når du vælger en Hestefotograf. At skabe minder og udødeliggøre sin elskede hest, gennem smukke og måske endda kunstneriske fotografier, er noget mange hesteejere ønsker. Men at finde den rigtige fotograf til netop dine behov er ikke altid så let. I dette indlæg gennemgår vi de 5 største fejl, når du vælger hestefotograf.

1. Stilart

Du ved ikke hvad du kan lide. Når du vurderer, hvilken slags billeder du gerne vil have, skal du vide hvilke stilarter, der faktisk findes. Et godt tip er at bruge Pinterest. Søg på “Horse Photography”. Pin alle de fotos du godt kan lide, og snart vil der tegne sig et billede af hvilken/hvilke stilarter du falder for.

2. Fotograf

Du vælger den første fotograf du finder. Søgningen efter én fotograf kan med fordel starte, med søgningen efter mange fotografer. At lave en bruttoliste over fotografer, hvis arbejde du synes om, gør at du kan sammenligne, og blive sikker på at du vælger den rigtige. Ofte behøver du ikke at begrænse dig til dit nærområde idet mange fotografer tilbyder ture rundt i landet, og måske er der faktisk mulighed for at din drømmefotograf kan komme til dig, selvom vedkommende bor langt væk.

3. Det Billigste Tilbud

Billigst er ikke altid bedst. Når du researcher forskellige fotografer, vil du også finde forskellige priser. Selvom det er fristende at tage den billigste løsning, kan det være godt givet ud at kigge nærmere på hvad du egentlig får for pengene. Hver fotograf har sin egen prisstruktur, som er skræddersyet til netop deres kernemålgruppe. Nogle har fokus på at skyde content til sociale medier og tilbyder måske også at lave korte videoer, men har tillæg for trykte billeder. Andre afregner for selve fotoshootet, og så skal du betale ekstra for hvert billede du ønsker. Der tilbydes mange løsninger, og det som umiddelbart ser billigst ud, er måske ikke rettet mod dine ønsker og behov.

4. Hesteerfaring

Hestefotografering er et meget komplekst område. Din fotograf har brug for det rigtige udstyr, og skal have forståelse for hestens biomekanik og adfærd. Hvis den fotograf du vælger ikke har hesteerfaring, er der stor sandsynlighed for at billederne ikke bliver meget bedre end dem, som du selv kan tage med telefonen.

Endnu vigtigere: En hestekyndig fotograf vil kunne læse din hests kropssprog, og være i stand til at holde både dig og din hest glade og trygge gennem det hele.

5. Manglende Dialog

At arbejde med en fotograf, der bringer dine ideer og visioner til virkelighed, vil være en fantastisk oplevelse. Men hvordan finder du ud af om det er “A match made in Heaven”? I dag kan vi have en tendens til blot at skrive sammen på SMS. Det er nemt og bekvemt, men en god dialog med din fotograf over telefonen, kan være givet godt ud. Du kan stille alle dine spørgmål og dele dine ideer og ønsker på forhånd. Har du en fornemmelse af, at personen i den anden ende virkelig forstår dig, er der en god chance for, at det er den rigtig fotograf for dig.

Forfatter

Forfatteren til denne guide er fotograf Anna Archinger Photography. Du kan se mere af Annas smukke arbejde på hendes website www.archinger.com samt lære hende nærmere at kende i et snarligt indlæg her på HorseJournal.dk

Seneste indlæg på HorseJournal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *