Bagom Black Friday?

Bagom Black Friday

Bagom Black Friday. I dag går det løs med Black Friday. Mange butikker og webshops har dog allerede taget hul på begivenheden i form af Black November eller Black Week og kører Black Weekend eller Cyber Monday efter deres Black Friday. Nettet og de Sociale Medier flyder over med Deals – den ene med højere discount end den anden. Men hvordan er fænomenet Black Friday egentlig opstået? Hvorfor et det efterhånden blevet integreret, som en fast del af optakten til den danske julehandel, også når det drejer sig om rideudstyrsbranchen?

Oprindelsen

Black Friday har sine rødder i USA. Den ligger altid på dagen efter Thanksgiving, som er en officiel helligdag i USA. Thanksgiving falder den fjerde torsdag i november. Black Friday markerer traditionelt starten på julehandelssæsonen. Historisk set opstod termen “Black Friday” i 1960’erne i Philadelphia. Det blev brugt til at beskrive den massive trafik og menneskemængder, der opstod efter Thanksgiving. Som vi siger her hjemme “Der var sort af mennesker” En anden beskrivelse som også er blevet brugt refererer til det tidspunkt på året, hvor detailhandlere “kommer i det sorte” – altså begynder at tjene penge.

Black Friday i Danmark

I Danmark har Black Friday for alvor vundet indpas inden for det sidste årti. Det startede som et online-fænomen, men spredte sig hurtigt til fysiske butikker. Denne amerikanske tradition har tilpasset sig det danske marked, hvilket betyder, at flere og flere virksomheder, inklusiv dem i rideudstyrsbranchen, tilbyder betydelige rabatter denne dag, og i tiden omkring denne dag

Black Friday i Rideudstyrsbranchen

For hestefolk er Black Friday blevet en vigtig del af julehandlen. Med det store udvalg af udstyr og tilbehør, der er nødvendigt for både ryttere og deres heste, giver denne dag en unik mulighed for at købe kvalitetsudstyr til reducerede priser. Fra sadler og hovedtøj til beklædning og plejeprodukter, tilbyder mange butikker attraktive tilbud, som gør det muligt for kunderne at opgradere deres udstyr uden at sprænge budgettet.

Dit Tip

Handler du udstyr til dig og din hest – julegaver etc til Black Friday, og har du spottet nogle gode tilbud, så del dem gerne i en kommentar nedenfor.

Læs også seneste på HorseJournal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *