Asaa Hestevæddeløb

Glad vinderbillede fra Asaa Hestevæddeløb

Asaa Hestevæddeløb er det eneste sted i Danmark, hvor ryttere og kuske kan opleve suset og ride enten galopløb eller ride/køre travløb uden at have licens. Det er også det eneste sted udenfor de autoriserede baner, hvor man må have totalisatorspil.

I år finder begivenheden sted på søndag d. 2. juli 2023. Første løb starter kl. 13.00 og dørene til pladsen åbner kl. 10.30

Historien

Væddeløbet bliver arrangeret af Asaa Borgerforening og bliver til på baggrund af flittige frivillige.

Løbet nærmer sig med hastige skridt en stor milepæl. I 2027 kan der således fejres 100 års jubilæum. HorseJournal har talt med Bent Jørgensen, som er koordinator i væddeløbsudvalget. Han fortæller: I Spillelovgivningen er der en passus der angiver, at vi denne ene gang om året har lov til at lave spil i totalisatoren, som ellers er forbeholdt de professionelle baner. Det er vi meget stolte af.

Totalisatorspil, er spil hvor gevinstens størrelse afhænger af, hvor mange penge der er sat på hvert enkelt udfald af spillet, når alle indskud er gjort. Det betyder, at odds ændrer sig for hvert nyt indskud. Totalisatorspil benyttes bl.a. på hestevæddeløbsbaner, hvor et af spændingsmomenterne netop er at følge de skiftende odds frem til starten på et løb. Kilde: Lex.dk

Vi har forsøgt at omregne omsætningen tilbage i tiden til nutidskroner. I 1967 var omsætningen fx 103.000 kr. hvilket vil svare til hele 950.000 kr. i dag. Dengang var der heller ikke mange andre store begivenheder i området ud over fx Hjallerup marked. I dag er der også en pæn omsætning til arrangementet, som dels går til præmier og til støtte til forening.

Eventet

Væddeløbsdagen er stadig en stor begivenhed for hele familien. En festdag for store som små. Dagen starter med musikoptog gennem byen, og der er et blomsterarrangement, hvor man kan se hvordan vinderbuketter bindes. Der er også forlystelser, mini zoo, samt masser af andre aktiviteter for de mindste. Det er socialt samvær med venner og familie, og naturligvis hestevæddeløb helt close-up langs rækværket. Der er hele 13 løb på programmet, så alt tegner til en spændende dag. Løbene er bl.a. en blanding af travløb med sulky, monté løb, med travheste der rides, ponytrav og løb for specialracer i galop.. Der er således forskellige racer på banen, hvilket også gør det hele lidt anderledes og spændende.

Startlisterne for 2023 er helt fyldt op, men er du interesseret i at vide mere, og måske tilmelde dig i 2024, så kan du følge med på både Instagram og Facebook Har du lyst til at være tilskuer og deltage i de øvrige aktiviteter, er alle velkommen på dagen. Bent opfordrer besøgende til selv at medbringe et picnictæppe eller campingstole. Vel mødt i Asaa.

Seneste indlæg på HorseJournal

Se mindre

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *