Advertorial: Velbefindende i alt management med hestene er nøglen til et godt samarbejde

Finessebridles

Advertorial – Betalt Indhold

“Velbefindende i alt management med hestene er nøglen til et godt samarbejde. Først og fremmest skal vi kunne træne og have det sjovt med vores heste. Det må ikke være smertefuldt eller ubehageligt på nogen måde.” Sådan indleder kvinden bag Finessebridles® Helle Dueholm.

“Vi kan ikke undgå at lægge pres på vores heste. Vi gør det allerede i tilridningen. Det er en stor omvæltning for hestene og ikke naturligt at have os på ryggen. Vi kan gøre det på en måde så hesten samtidig synes det er sjovt og behageligt. Dette er bare en af de mange grunde til at at Finessebridles® blev opfundet.”

Fakta om Finessebridles®

Når du køber et FinesseBridle®, får du ikke et helt almindeligt hovedtøj. Disse trenser har nemlig et helt unikt nakkestykke, som er udviklet til at fordele og mindske trykninger i nakken på din hest.

Teknikken bag Finesse nakkestykket er udviklet af ingeniører og eksperter inden for området. De har også har udviklet hospitalsmadrasser til sengeliggende patienter, for at forebygge liggesår. Dette er ikke memory-skum, men et unikt fibermateriale, som ikke nedsætter blodgennemstrømningen, der hvor du har kontakt til materialet.

Samarbejde, forståelse og videnskabelige beviser

“Velfærd og velbefindende i alt management med hestene er nøglen til et godt samarbejde med sine heste. Forståelse for hestens naturlige behov, foder, foldtid, godt sted at stå både for hest og rytter og ikke mindst brug af udstyr, som jeg er stolt over at være forgænger for.

Videnskabelige beviser kan man ikke løbe fra og jeg er stolt over at Finessebridles® har evidens for at give hestene en sjovere træning uanset alder eller disciplin.” fortsætte Helle Dueholm.

Dr. Adrian Harrison, som har udarbejdet undersøgelserne bag evidensen for Finessebridles®, er forsker i Fysiologi. Fysiologi er den naturvidenskabelige lærer om hvordan kroppens specialiserede cellegrupper/organer virker, og hvordan de medvirker til kroppens funktion som en helhed. Dr. Adrian Harrison kan med sine CURO® og ESTI-scoreTM sensorer måle hvilke muskler på hesten som ikke er aktive, grundet kompensation og hvornår de er overaktive, hvilket fører til ubehag.

Undersøgelse

En undersøgelse udført af Stud.med.vet Katja Gabara og Emilie Gertz samt Dr. Adrian Harrison på 12 islandske heste, beviste at alle hestene havde en betydeligt mere fri bevægelse i hele kroppen, sammenlignet med en standard trense. Det betyder, at din hest ikke får de samme smertestrikes som ved et standardhovedtøj (en overbelastning af musklerne defineres som smertestrikes) Det er ikke kun nakken, der er blevet målt her, det er de to muskler (M. Splenius & M. Brachiocephalius), som er de to myofasicial linjer, der har en stor indvirkning på hele bevægelsen af hesten, fra halsen ned til bagbenene.

Passion for heste

“Jeg er overbevist om, at vi er flere millioner mennesker, som har så stor en passion for heste, at vi sætter dem før alt andet. Om vi så skal leve af havregrød sidst på måneden, er det vigtigste altid at vores hest har det godt. Jeg ved at det ikke kun er i Danmark, vi har denne store passion for vores hestes velfærd. Det er over hele verden.”

Foto: Navoy og Vera

Helle Dueholm afsluttter: Finessebridles® bliver solgt i over 60 butikker fordelt over 10 lande, og det synes jeg er et udtryk for at vi alle sammen deler ønsket om at vores heste skal have de bedst mulige vilkår under træning.”

Advertorial – Betalt Indhold

Seneste på HorseJournal

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *