Advertorial: Ung iværksætter starter high-end ride-, outdoor og livingbutik.

Advertorial: Ung iværksætter starter high-end ride-, outdoor og livingbutik.

Foto: Privat

Advertorial (Betalt Indhold): Ung iværksætter starter high-end ride-, outdoor og livingbutik.

Daverkosen Company er beliggende i Maribo på Lolland. I oktober 2023 blev dørene slået op til den imponerende 400 m2 premium ride-, outdoor og livingbutik, med tilhørende webshop. Butikken er den første af sin slags i Danmark. Tankerne bag var at skabe en oplevelse i særklasse, præget af æstetik, udsøgt kvalitet og god kundeservice.  

Kvinden som er initiativtager til Daverkosen Company hedder Erica Rasmussen. Erica er 32 år, mor til tre og gift med Frederik som er landmand. Sammen driver de et landbrug på hele 333 Hektar. På Ericas CV står der noget så forskelligt som sygeplejerske, traktorsælger og nu også skaber og ejer af Daverkosen Company. Hvorfor det lige blev rideudstyr mm. som Erica gav sig i kast med, kan du læse mere om her på HorseJournal.  

Drømmeuddannelsen

Erica har fra helt ung været målrettet og klar på at arbejde for dine drømme. Således færdiggjorde hun allerede som 22-årig sin drømmeuddannelse som sygeplejerske.  ”At blive sygeplejerske var min helt store drøm, og jeg var meget ambitiøs både med studiet og mit job efterfølgende.” fortæller Erica.

Landbrugsverdenen

Da Erica mødte sin mand Frederik, åbnede der sig en helt ny verden – landbrugsverdenen. ”Jeg synes fra start at det var fantastisk spændende. Noget jeg slet ikke kendte til, men som jeg virkelig blev fascineret af. Jeg bød ind med det jeg kunne til en start. Jeg satte mig for at lære, og øvede mig virkelig. Både med det praktiske, hvor jeg begyndte at køre med i marken, men også alt det der ligger bag. Landbruget er en kæmpestor økonomi, og efterhånden kom jeg mere og mere ind i det hele.”

Dette førte til at Erica greb en anden spændende mulighed. Hun lagde sygeplejegerningen på hylden, og blev den første kvindelige salgskonsulent for traktorer mm. af mærket John Deere. Ligesom i jobbet som sygeplejerske, satte Erica en ære i sit arbejde. Dette krævede en del dage på landevejene hver måned, og med en ung familie og et stort langbrug, begyndte Ericas tanker at kredse om nye ideer og veje.

Erica er tidligere springrytter og har bl.a. redet hos Linnea Ericsson. Hun valgte dog for 6 år siden at sælge sin hest for at fokusere på familie og karriere. Interessen for heste og rideudstyr var dog stadig intakt, og tankerne om noget nyt, begyndte at tage form.

Frederik og Familie

Erica og Frederik har to drenge og en lille pige. ”Frederik og jeg er både partnere privat, hinandens bedste venner, sparringspartnere og businesspartnere. Sammen er vi en stærk enhed. Vi har valgt at få tre børn, og ønsker at skabe et godt liv for dem. Vi har begge et stort drive, og trives med at gøre karriere og lave forretning, men ønsker også begge nærhed med børnene.”

”Da jeg arbejdede som sygeplejerske havde jeg nattevagter, og som traktor-sælger var jeg en del væk. Frederik og jeg er et stærk team, og det at have noget sammen, som vi har med landbruget, kan noget. Ønsket om at arbejde sammen, og være tæt som familie vægtede højt i skabelsen af Daverkosen Company.”

Research

I januar 2023, begyndte familien at sætte handling bag tankerne. ”Jeg brugte lang tid og mange ressourcer på at regne og vurdere hvad der gav mening.” Antallet af aktive ryttere og gennemsnitsbudget for hestehold var bare nogle af de sten der blev vendt.

”Min mission var at skabe noget nyt og unikt, og at gøre det godt. En ting var beregninger, vurderinger og forberedelser, en anden ting, var den praktiske opbygning af butikken.”

Erica har tænkt alle tankerne og designet ombygningen af en af gårdens maskinhaller. ”Jeg har været med i den praktiske proces på daglig basis sammen med tømrerne. Det har gjort, at vi har kunnet have en tæt dialog, og mulighed for at lave forbedringer undervejs. Jeg har haft et ønske om at skabe en fuldendt oplevelse, hvor kunderne tænker ”WOW” når de træder ind i lokalet. Vi har indrettet butikken med et shop-i-shop koncept, som ikke tidligere er set i branchen.”

Om Daverkosen Company

Butikken åbnede i oktober 2023 med en festlig åbningsdag.

”Vi elsker at kredse om vores kunder, og har både vinkøler, til dem der gerne vil have et lækkert glas bobler, samt mulighed for at servere lækker baristakaffe. Vi satser på at give vores kunder en fuldendt oplevelse uanset alder. Vi har derfor også indrettet både et loungeområde og et inspirerende legeområde til børnene.”

”Jeg er ikke den typiske sand-i-sahara-sælger. Jeg sælger med hjertet, og jeg håber at vores kunder mærker at der er tænkt på detaljerne. Lige fra ensartede bøjler med logo til den rigtige belysning, der gengiver tøjets farver korrekt.”

Oplevelse

”Vi præsenterer et bredt udvalg fra de brands vi forhandler. Vi vil gerne have at kunderne virkelig kan føle identiteten bag hvert enkelt brand, og at det er en oplevelse at komme hos os. Når jeg køber ind, går jeg efter at skabe et helhedsindtryk – en retning, og at det hele bliver serveret flot og lækkert. Vores sortiment er sammensat af både high-end og budgetvenlige mærker”

”Vi ønsker at kunne servicere alle. I sortimentet er der derfor både produkter til damer, herrer og børn, og specielt de to sidste kategorier har vi kredset om med loungeområdet og legeområdet, med både fjernsyn, kæpheste med stald mm.”

Et godt team

Vi har fået samlet et godt team. Frederik er primært i landbrugsvirksomheden, sammen med vores medarbejder Micas, og jeg i Daverkosen, men vi sparrer stadig meget om begge forretninger. Jeg er meget stolt af at have headhuntet vores dygtige medarbejder Mette fra sit tidligere job i branchen. Min mor hjælper også to dage om ugen. Dels i butikken og med webshoppen, men hun er der også for børnene.”

”Med i teamet hører også vores dygtige influencers. Vi er stolte af både at have Mascha Vang og Hollie, Lea Hvidt og Rosalia, samt Thalia Pitzner med på holdet.”

Fremtiden

Den næste spændende satsning som teamet står overfor, er at blive foderforhandler til både, heste, hunde, katte og høns. Idet Daverkosen overtager forhandlingen af en masse spændende produkter. Erica slutter: ”Et projekt som dette kræver noget. Man kan godt vejre lidt i vinden undervejs, men det er vigtig at være sig selv tro. Det er knald eller fald. Vi driver det hele sammen, og glæder os til det videre eventyr.

Besøg Daverkosen Company

Seneste på HorseJournal

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *