8 Gode Grunde til at du skal lade dine børn omgås dyr

Natur og Hesteterapi

Foto: naturoghesteterapi.dk

8 gode grunde til at du skal lade dine børn omgås dyr så ofte som muligt. Nedenstående liste er fra Instagram, hvor naturoghesteterapi.dk har bragt den i et opslag. Bag Natur- og Hesteterapi i Albertslund står Christina Sylvest Plichta, der hjælper mennesker i alle aldre med at skabe sig et liv med mere personlig frihed og større livsglæde gennem hesteterapi.

Mange vælger denne form for terapeutisk hjælp og støtte til børn og unge der ellers ikke er modtagelige overfor terapi og ikke har lyst til at snakke med nogen om hvordan de har det, forklarer Christina.

“Mange af de børn og unge jeg møder hos Natur- og hesteterapi har været en svær periode igennem eller står midt i den, og de har brug for et fristed der kan vise dem at livet stadig har meget nyt, smukt og spændende at byde på.”

“I samarbejde med mine heste, vil jeg skabe et roligt og nærværende frirum for dit barn hvor der er plads til at være sig selv og udvikle sig i sit helt eget tempo. Nogle børn kan allerede ride når de kommer, andre har aldrig prøvet det før. Der er plads til det hele herude i skoven.”

1.

Omgang med dyr skaber ro, nærvær og livsglæde.

2.

Børnene lærer bl.a. om respekt, tolerance og tålmodighed, for dyr taler ikke samme sprog som os.

3.

At passe dyrene, såsom at fodre, give vand, muge ud, blande foder, strigle osv. styrker både selvværd og selvtillid.

4.

Staldarbejde, gåture med dyrene og ridning styrker motorik og krop, opbygger modet til at prøve nye ting, og igen styrkes selvværd og selvtillid.

5.

Børnene lærer at tænke kreativt, finde løsninger og holde hovedet koldt i stressende situationer.

6.

De bliver fysisk stærke, får et sundt immunforsvar og bliver mentalt robuste

7.

Børnene lærer at tage ansvar og udvikler deres samarbejdsevner. Faktisk er det videnskabeligt bevist, hvis man går op i den slags, at hestepiger- og drenge bliver gode ledere senere i livet, fordi de har lært at tage ansvar i en ung alder.

8.

De skaber vigtige og livslange minder.

“Nogle af mine bedste barndomsminder stammer fra stalden, og fra mine utallige rideture i skoven uden mobiltelefon og voksenopsyn. Og vigtigst af alt, så har børnene det sjovt imens de udvikler sig og lærer vigtige ting om sig selv, dyrene og den unikke samhørighed der eksisterer imellem os.

Kilde: @naturoghesteterapi

Læs seneste på HorseJournal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *