100.000 heste savnes

100.000 heste savnes

Foto: Pexels

100.000 heste savnes. I løbet af 2024 kommer Fødevarestyrelsen på kontrolbesøg på hestehold som f.eks., rideskoler, stutterier og hestepensioner, for at se, om der er styr på de registreringer, der følger med, når man har ansvaret for heste.

100.000 heste savnes

Siden 2021 har det været muligt at registrere adresserne på gårde, ridebaner, rideskoler og stutterier i CHR-appen. (Det Centrale Husdyrbrugsregister) I 2023 blev det obligatorisk også at registrere heste enkeltvis i CHR. Men selvom der i dag er registreret mere end 20.000 hestehold og mere end 100.000 heste i CHR, vurderer Fødevarestyrelsen, at omkring 100.000 heste stadig ikke er blevet registreret. “Det er helt afgørende, at vi får alle heste registeret i CHR. For uden overblikket over hvilke heste, der står hvor, og registrering af hvor de kommer fra, får Fødevarestyrelsen svært ved at rykke ud til kampen mod de alvorlige hestesygdomme, hvis de pludselig får tag i Danmark“, siger veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen, Charlotte Vilstrup Castle. Hun glæder sig over, at så mange har taget reglerne til sig og har registreret deres heste i CHR. “Nu skal vi have resten med, så vi bedst muligt beskytter alle heste i Danmark.” siger Charlotte Vilstrup Castle. 

Registrering af hestehold i CHR

Alle steder, der holder heste, skal registrere sig digitalt i CHR . Ved heste forstås dyr af hestefamilien (heste, æsler, zebraer eller krydsninger deraf).

Stedet får tildelt et CHR-nummer, og dette nummer er tilknyttet stedet og ikke ejeren af stedet. Dit hestehold bliver tildelt et besætningsnummer, som er det du skal bruge, når du indberetter til CHR. 

Det er den ansvarlige for hesteholdet, der skal lade sig registrere, og derfor afhænger registreringen ikke af, hvem der ejer den jord eller de bygninger, hvor hestene opholder sig. Hvis man som hesteejer eksempelvis lejer et stykke mark af naboen, og man selv står for fodring og tilsyn, er det hesteejeren og ikke naboen, der skal registrere hesteholdet.

Kilde: Fødevarestyrelsen.dk

Seneste på HorseJournal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *